Τρισδιάστατος εκτυπωτής για… ανταλλακτικά διαστημοπλοίων

Τρισδιάστατος εκτυπωτής για… ανταλλακτικά διαστημοπλοίων
 
Έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που έχει τη δυνατότητα να «κατασκευάζει» ανταλλακτικά για διαστημόπλοια αναπτύσσει ο αμερικάνικος στρατός.

Σύμφωνα με το BBC, ο νέος εκτυπωτής αναπτύσσεται στο εξειδικευμένο στο διάστημα και τους αμυντικούς πυραύλους αρχηγείο του στρατού των ΗΠΑ, στην Αλαμπάμα.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές δημιουργούν αντικείμενα «λιώνοντας» και σχηματοποιώντας πλαστικό, σύμφωνα με τις οδηγίες που λαμβάνουν από ένα αρχείο πληροφοριών και εντολών.

Ήδη, αρκετοί τρισδιάστατοι εκτυπωτές κυκλοφορούν στην αγορά και πολλοί κατασκευαστές και εταιρείες που πραγματοποιούν επιστημονικές μελέτες τους χρησιμοποιούν προκειμένου να πάρουν «σάρκα και οστά» τα πρωτότυπα σχέδιά τους.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, ο νέος τρισδιάστατος εκτυπωτής θα κοστίζει μόλις 695 δολάρια, την ώρα που στην αγορά κυκλοφορούν μοντέλα που φτάνουν τις 3.000 δολάρια.

«Η ικανότητα να κατασκευάζεις γρήγορα και φθηνά ανταλλακτικά είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα στον πόλεμο» τονίζει ο Σάνον Μπέρι, ερευνητής και αναλυτής στο αρχηγείο του αμερικανικού στρατού στην Αλαμπάμα. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «ανταλλακτικά για διαστημικά και πολεμικά συστήματα παρουσιάζουν συχνά βλάβες και με δεδομένο ότι τα περισσότερα παράγονται στο εξωτερικό απαιτείται πολύς χρόνος για την αγορά και την εισαγωγή τους».

Ο εκτυπωτής αναμένεται να αξιοποιηθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις στις βάσεις αλλά και τις πολεμικές τους επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Τέλος, όπως τονίζει ο Σάνον Μπέρι, ένα πλεονέκτημα των συγκεκριμένων εκτυπωτών είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να αυτοεπιδιορθώνονται, κατασκευάζοντας οι ίδιοι εκείνα τα λειτουργικά κομμάτια τους που παρουσιάζουν βλάβες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC