Τρίζει ο θρόνος του iPad

Τρίζει ο θρόνος του iPad
 
Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται το Android να «εκθρονίσει» το iPad, σύμφωνα τουλάχιστον με έναν αναλυτή της Finista Advisors.

Το iPad της Apple παραμένει στην κορυφή της αγοράς των tablets τα τελευταία χρόνια, αλλά το μερίδιο του μειώνεται σταδιακά, ενώ του Android ολοένα και αυξάνεται.

Συγκριτικά, στο τρίτο τρίμηνο του 2010 το iPad συγκέντρωνε, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων IDC, μερίδιο 87%. Το τρίτο τρίμηνο του 2012 αυτό έχει μειωθεί αρκετά, σε μόλις 50,4%

Αυτή η τάση θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, καθώς οι χρήστες Android tablets αυξάνονται συνεχώς και κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 το Android θα αποκτήσει το μεγαλύτερο μερίδιο, αναφέρει ο Sameer Singh.

Αναλύοντας τις τάσεις της αγοράς, ο Singh διαπίστωσε ότι η αύξηση πωλήσεων συσκευών Android ξεπέρασε την αντίστοιχη αύξηση του iPad, στα έξι από τα οκτώ τελευταία τρίμηνα. Ειδικά το τελευταίο τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα κακό για την Apple, αφού οι φήμες για το iPad Mini προκάλεσαν μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της.

Με βάση τα προηγούμενα αποτελέσματα μάλιστα, για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2012 η Apple θα έπρεπε να είχε σημειώσει αύξηση των πωλήσεων κατά 10%-15%. Αντί αυτού, οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 18%.

Όσο για τα tablets με Windows 8 και RT, ο Singh δεν θεωρεί πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

«Οι πωλήσεις του Surface RT σημείωσαν αργό ξεκίνημα και ήδη οι κατασκευαστές έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την πλατφόρμα των Windows RT» είπε, για να συμπληρώσει πως «μόνο τα ακριβά tablets βασισμένα σε αρχιτεκτονική x86 και Windows 8 θα μπορούν να ανταγωνιστούν την Apple και το Android».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC