Υπηρεσία «Cloud» τηλεόρασης ετοιμάζει η Microsoft

Υπηρεσία «Cloud» τηλεόρασης ετοιμάζει η Microsoft
 
Για μια ακόμα φορά, πληροφορίες για μελλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες της Microsoft διαρρέουν μέσα από ανακοινώσεις της για νέες θέσεις εργασίας. Αυτή τη φορά φαίνεται πως η εταιρεία αναζητεί μηχανικούς λογισμικού για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας τηλεόρασης.

Το «νέο φιλόδοξο project» όπως αναφέρουν οι αγγελίες που εντόπισε το LiveSide, πιθανότατα πρόκειται για μια υπηρεσία διαδικτυακής τηλεόρασης, όπως η Apple TV, με την μορφή «cloud». Το πρόγραμμα δεν θα μεταδίδεται ζωντανά, θα βρίσκεται σε servers της εταιρείας και θα παρέχεται «on demand» στους χρήστες.

Θα υλοποιηθεί ως μέρος του τμήματος Entertainment Business (IEB) της εταιρείας το οποίο μέχρι τώρα έχει αναλάβει την ανάπτυξη άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως το Xbox 360, το Xbox Live, το Zune και το Mediaroom.

Κάποια από τα προσόντα που αναζητεί η εταιρεία περιλαμβάνουν εμπειρία ανάπτυξης εφαρμογών στο iOS και το Android αλλά και τα Windows 8 και Windows 8 RT, πράγμα που σημαίνει πως πιθανότατα η νέα αυτή υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στα ήδη υπάρχοντα λειτουργικά συστήματα και συσκευές και δεν θα χρησιμοποιεί ειδικό hardware όπως η Apple TV.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τον ακριβή τρόπο της υλοποίησης της υπηρεσίας ούτε για την παρουσίαση της, ενώ η Microsoft δεν έχει σχολιάσει ακόμα τις φήμες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC