Απόφαση – βόμβα για τα Windows Phone από τη Google

Απόφαση – βόμβα για τα Windows Phone από τη Google

H Google ανακοίνωσε πως παύει να υποστηρίζει το πρωτόκολλο ActiveSync του Microsoft Exchange στις 30 Ιανουαρίου, ενώ από την εταιρεία είχαν δηλώσει επίσης πως δε θα επενδύσουν σε εφαρμογές για  Windows Phone ή Windows 8, αφού οι χρήστες “δεν είναι εκεί”.

 

Οι λογαριασμοί Google Apps for business δεν θα επηρεαστούν και όσες συσκευές είναι ήδη ρυθμισμένες να συγχρονίζουν mail, ημερολόγιο και επαφές θα λειτουργούν κανονικά, νέες όμως συσκευές δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρωτόκολλο ActiveSync του Exchange με το Gmail. Είναι μία κίνηση – βόμβα για τα Windows Phone από τη Google…

 

Στο iOS, υπάρχει υποστήριξη IMAP καθώς και Gmail app, όπως και η υποστήριξη των προτύπων CalDAV για το ημερολόγιο και CardDAV για τις επαφές, τα οποία όμως η Microsoft είχε επιλέξει να μην υποστηρίξει στα Windows Phone 8. Αυτή τη στιγμή οι χρήστες των Windows Phone βρίσκονται μάλλον ξεκρέμαστοι ως προς την υποστήριξη των εφαρμογών τής Google.

 

Η Microsoft έχει κάτι περισσότερο από έναν μήνα περιθώριο για να προσφέρει στους πελάτες της μία αξιόπιστη και μόνιμη λύση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τελικά να αναγκαστεί να υποστηρίξει τα πρότυπα CalDAV και CardDAV, αφού εάν επιλέξει να αγνοήσει το συγχρονισμό του Gmail calendar και των επαφών, θα είναι σαν να “απορρίπτει” από πελάτες της όσους χρησιμοποιούν τις δημοφιλείς υπηρεσίες τής Google. Ως προς το Gmail, η λύση IMAP έστω και χωρίς push υποστήριξη αλλά με συγχρονισμό κάθε 15 λεπτά, είναι η μόνη ικανοποιητική λύση, μέχρι να αποφασίσει η Google να κατασκευάσει Windows Phone 8 app.

 

 

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC