App Store VS Google Play

App Store VS Google Play
 
Η εταιρία στατιστικών ερευνών, Distimo, δημοσίευσε την αναλυτική ετήσια αναφορά του 2012 για την αγορά των εφαρμογών για smartphones. Τα ενδιαφέροντα στατιστικά δεδομένα μας δίνουν πληροφορίες για το App Store της Apple και το Google Play αλλά και για τις δημοφιλέστερες εφαρμογές και τους πιο πετυχημένους δημιουργούς.

Όπως δείχνουν, λοιπόν , τα αποτελέσματα της έρευνας, το Google Play παρουσιάζει σημαντική άνοδο όσον αφορά την ανάπτυξη του καθώς ο ημερήσιος τζίρος του ανέβηκε κατά 43% στις 20 μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, που διεξάγεται η έρευνα. Από την άλλη πλευρά και ο τζίρος του App Store διέγραψε άνοδο που άγγιξε όμως το ποσοστό του 21%. Τα νούμερα δείχνουν πως η Google κλείνει σιγά σιγά την ψαλίδα από την Apple, βέβαια γνωρίζει ότι έχει ακόμα δρόμο μπροστά της, αφού σε καθαρά νούμερα η Apple φτάνει τα 15 εκατομμύρια δολάρια σε τζίρο ενώ στο ίδιο διάστημα η Google βρίσκεται στα 3,5 εκατομμύρια.

Στον χώρο των εφαρμογών, το Line Pop κατέχει το ρεκόρ κυκλοφορίας αφού, μέσα σε 72 ώρες έφτασε τους 1,75 εκατομμύρια χρήστες. Με το Draw Something να ακολουθεί με 1 εκατομμύριο χρήστες σε εννέα μέρες κυκλοφορίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μόλις 7 εφαρμογές του iOS και 4 του Google Play ευθύνονται για το 10% του συνολικού τζίρου του 2012, γεγονός που δείχνει πως είναι λίγες οι εφαρμογές που αποφέρουν μεγάλα κέρδη.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1186.jpeg?w=1110

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1246.jpeg?w=1110

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1323.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC