Βιντεοπαιχνίδι σε αλληλεπίδραση με τον πραγματικό κόσμο

Βιντεοπαιχνίδι σε αλληλεπίδραση με τον πραγματικό κόσμο
 
Μετά το μυστηριώδες πρότζεκτ με την ονομασία Niantic, όπου η Google χαρακτήριζε σαν «τον οδηγό σας στα ωραία, κρυφά και μοναδικά πράγματα που βρίσκονται γύρω σας», κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί πως είχε σκοπό η εταιρεία να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του.

Πλέον, η Google αποκάλυψε πως η νέα τεχνολογία θα εφαρμοστεί αρχικά, τουλάχιστον, σε ένα νέο Augmented Reality παιχνίδι για συσκευές Android που θα παίζεται στον πραγματικό κόσμο(!).

Το νέο παιχνίδι λέγεται Ingress και είναι ήδη διαθέσιμο, δωρεάν, στο Google Play.

Η κεντρική του ιδέα αφορά μία «περίεργη» ενέργεια που ανακαλύφθηκε από μία ομάδα επιστημόνων στην Ευρώπη. Με την προέλευση και το σκοπό της να παραμένουν άγνωστα, πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως θα επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι.

Υπάρχουν δύο αντίθετες πλευρές που μπορεί κάνεις να διαλέξει, με τους «Enlightened» να θέλουν να αφεθούν στην περίεργη αυτή ενέργεια και τους «Resistance» που αντιστέκονται και να προσπαθούν να προστατεύσουν ότι απέμεινε από την ανθρωπότητα.

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1121.jpeg?w=1110

Το εντυπωσιακό στοιχείου του νέου παιχνιδιού είναι η διαδραστικότητα του με τον πραγματικό κόσμο. Για να ξεκλειδώσει κανείς νέες λειτουργίες, αποστολές αλλά και όπλα θα πρέπει να επισκεφτεί μουσεία, βιβλιοθήκες, λιμάνια, αεροδρόμια και πολλούς άλλους δημόσιους χώρους.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1211.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC