Δεν υπογράφουν τη συνθήκη του ΟΗΕ για το Ίντερνετ

Δεν υπογράφουν τη συνθήκη του ΟΗΕ για το Ίντερνετ
 
Υπέρ της νέας παγκόσμιας Συνθήκης για τις Τηλεπικοινωνίες και το Διαδίκτυο, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015, τάχθηκαν 89 χώρες του ΟΗΕ, ενώ εναντιώθηκαν 55 κράτη, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Ελλάδα.

«Δηλώνω ότι 89 κράτη υπογράφουν σήμερα τη συνθήκη», ανακοίνωσε ο Μοχάμεντ Αλ Γκανίμ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τις Διεθνείς Τηλεπικοινωνίες, το οποίο οργανώνεται από το ITU στο Ντουμπάι.

Η τελευταία αναθεώρηση της συνθήκης του ΟΗΕ για τις τηλεπικοινωνίες είχε γίνει το 1988, στη Μελβούρνη.

Με τη νέα συνθήκη δίνεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα στις χώρες να «μπλοκάρουν» ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία και να έχουν απευθείας πρόσβαση σε διεθνείς υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Εκτός των ΗΠΑ, την αντίθεσή τους εκδήλωσαν επίσης η Ελλάδα, ο Καναδάς, η Αυστραλία, οι Φιλιππίνες, η Ινδία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία και άλλα κράτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC