Δημοσιεύτηκαν οι ολοκληρωμένες προδιαγραφές της HTML 5

Δημοσιεύτηκαν οι ολοκληρωμένες προδιαγραφές της HTML 5
 
Ο οργανισμός κοινοπραξίας W3C, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη των βασικών προτύπων του Internet, δημοσίευσε σήμερα τις ολοκληρωμένες προδιαγραφές της νέας HTML 5, καθώς και τα χαρακτηριστικά του Canvas 2D και πλέον προχωράει σε δοκιμές λειτουργικότητας και επιδόσεων.

Η HTML είναι ένα πρότυπο γλώσσας «σύνταξης» (markup language) και αποτελεί βασική τεχνολογία στην δομή του Παγκόσμιου Ιστού. Η ανάπτυξη και εξέλιξη της έκδοσης HTML 5, έχει ξεκίνησε το 2004 από την ομάδα WHATWG (Web Hypertext Application Technology Working Group) με βασικό συντάκτη τον Ian Hickson της Google.

Πολλές εταιρίες, όπως η Apple, η Google, η Microsoft και η Mozilla έχουν ήδη ενσωματώσει το καινούριο πρότυπο στους browser τους, όμως παρουσίασαν πολλά προβλήματα ασυμβατότητας αφού η εξέλιξη της HTML 5 δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Με τον οργανισμό να δηλώνει πως «αν και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο τελικό στάσιο της ανάπτυξής της, είναι πλέον σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να συνεργαστεί με τους δημιουργούς των πλοηγών, τους servers και τα διαδικτυακά εργαλεία ώστε η ενσωμάτωση του νέου προτύπου να είναι ομαλή».

Ο CEO του οργανισμού, Jeff Jaffe δήλωσε «όσο εξελίσσονται οι τεχνολογίες του Internet, τόσο πιο απαιτητικοί είναι οι δημιουργοί για μία πιο σταθερή έκδοση. Από σήμερα οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βασίζονται στην HTML 5 για τα επόμενα χρόνια, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των καταναλωτών».

Ο W3C υπολογίζει πως η εξέλιξη της HTML 5 θα συνεχιστεί μέχρι το 2014. Οι σχέσεις όμως των Google και Mozilla με τον οργανισμό ίσως εξασφαλίσουν στους Chrome και Firefox την τελική έκδοση πολύ νωρίτερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC