Εφαρμογή προκαλεί την «αυτοκαταστροφή» των SMS

Εφαρμογή προκαλεί την «αυτοκαταστροφή» των SMS
 
Όπως το ίδιο το ίντερνετ, έτσι και τα γραπτά σας μηνύματα παραμένουν για πάντα αποθηκευμένα στο ιστορικό των υπηρεσιών που χρησιμοποιήσατε για να τα αποστείλετε. Μία νέα εφαρμογή της εταιρίας Wickr, έχει ως στόχο την προστασία της ιδιωτικότητας στην ηλεκτρονική επικοινωνία και σκοπεύει να το πετύχει κάνοντας τα μηνύματα που στέλνει κάνεις παροδικά.

Οι προγραμματιστές της Wickr, εμπνευσμένοι από τηλεοπτικές σειρές παλαιότερων εκπομπών, θέλησαν να δημιουργήσουν μία εφαρμογή μηνυμάτων που «αυτοκαταστρέφονται», όπως δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρίας, Nico Sell.

Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να θέσει το χρονικό διάστημα που θα ήθελε τα μηνύματα του να παραμένουν «ζωντανά». Όταν η αντίστροφη μέτρηση φτάσει στο μηδέν, το μήνυμα αυτοκαταστρέφεται και εξαφανίζει όλα τα ψηφιακά ίχνη του από το διαδικτυακό τόπο που είχε δημοσιευτεί.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1015.jpeg?w=1110

Ο Sell δήλωσε πως «χρησιμοποιούμε μία πολύ περίπλοκη τεχνολογία κρυπτογράφησης και καταφέραμε να την προσαρμόσουμε στις κινητές συσκευές ώστε να είναι εύκολη στη χρήση. Η νέα εφαρμογή δίνει τον έλεγχο της επικοινωνίας στους ίδιους τους χρήστες και όχι στις εταιρείες ή τις κυβερνήσεις».

Ο, Fred Cate, καθηγητής νομικής και διευθυντής του ερευνητικού κέντρου ηλεκτρονικής ασφάλειας του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, σε σχόλιο για τη Wickr, τόνισε πως «οτιδήποτε δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο αφήνει ένα ψηφιακό ίχνος. Το ίχνος αυτό αποθηκεύεται για πάντα στα αρχεία τρίτων, οι οποίοι μπορούν να το εκμεταλλευτούν με όποιο τρόπο επιλέξουν».

«Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, τα τελευταία χρόνια, πάνω στο θέμα και πιστεύουμε πως είναι δικαίωμα του καθενός να αποκρύψει και να πάρει τον έλεγχο των προσωπικών του στοιχείων».

Η νέα εφαρμογή κυκλοφορεί ήδη, δωρεάν, για συσκευές iOS ενώ δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει και στην πλατφόρμα του Android.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_11.gif?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC