Έρευνα για νέες τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας

Έρευνα για νέες τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας
 
Το υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μία νέα έρευνα που έχει ως στόχο την ανακάλυψη νέων τεχνολογιών στο χώρο των μπαταριών.

Για την υλοποίηση του νέου πρότζεκτ το υπουργείο Ενέργειας θα ιδρύσει το κέντρο Ερευνών για την Αποθήκευση Ενέργειας (Joint Center for Energy Storage Research) στο οποίο θα επενδύσει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε χρόνων.

Το νέο κέντρο θα επανδρωθεί με επιστήμονες από έξι εργαστήρια, πέντε πανεπιστήμια και τέσσερις ιδιωτικές εταιρίες που ασχολούνται με τη διαχείριση και αποθήκευση της ενέργειας.

Η νέα έρευνα έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας νέα γενιάς μπαταριών που θα έχουν πέντε φορές μεγαλύτερη ισχύ από τη σημερινή τεχνολογία και θα κοστίζουν έως και πέντε φορές λιγότερο από τις σημερινές.

Ο Stephen Chu, γενικός γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας, δήλωσε πως «όταν πρέπει να παραδώσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε πάρα πολύ μικρό χρόνο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσεις τους καλύτερους επιστήμονες μαζί με τους καλύτερους μηχανικούς. Η νέα έρευνα είναι πολύ σημαντική για την αμερικανική βιομηχανία και θα τη βοηθήσει να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική».

Οι υπεύθυνοι της έρευνας πιστεύουν πως η νέα τεχνολογία θα έχει μεγάλη αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό, με τις νέες μπαταρίες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κινητές συσκευές, αυτοκίνητα, αποθήκευση ηλιακής και αιολικής ενέργειας και σε πολλούς άλλους τομείς μέχρι το τέλος των πέντε χρόνων του πρότζεκτ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC