Η Fujitsu «χτυπάει» τη Microsoft

Η Fujitsu «χτυπάει» τη Microsoft
 
Η γνωστή ιαπωνική εταιρία Fujitsu, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τονίζοντας πως βασική αιτία για τις χαμηλές πωλήσεις της, είναι τα Windows 8, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ο Masami Yamamoto, πρόεδρος της Fujitsu, επεσήμανε τη χαμηλή ζήτηση που έχουν τα νέα Windows 8, δείχνοντας έτσι πως η πίστη που έδειξαν στο νέο λειτουργικό της Microsoft δεν απέδωσε καρπούς. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία υπολόγιζε ότι θα καταφέρει να πουλήσει περίπου 7 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές (σταθερούς και φορητούς) στο τρέχον οικονομικό έτος που τελειώνει στις 31 Μαρτίου του 2013, όμως πλέον οι προβλέψεις του Yamamoto κάνουν λόγο για λιγότερες από 6 εκατομμύρια συσκευές.

Εκτός από το λειτουργικό σύστημα, ο Yamamoto παραδέχθηκε πως σημαντικό ρόλο στις χαμηλές πωλήσεις, έπαιξε και η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τις παγκόσμιες αγορές και ιδιαίτερα αυτήν της Ευρώπης. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της εταιρίας ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνει καμία μείωση στις τιμές των προϊόντων, με γνώμονα την αύξηση των πωλήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC