Καρέκλα φορτίζει συσκευές της Apple ενώ κινείται

Καρέκλα φορτίζει συσκευές της Apple ενώ κινείται
 
Μοιάζει με μια κλασική παλιομοδίτικη ξύλινη καρέκλα. Στην πράξη όμως είναι πολύ πιο προηγμένη τεχνολογικά από όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Ελβετοί σχεδιαστές οραματίστηκαν μια διαφορετική καρέκλα από σουηδικό πεύκο που έχει μετατραπεί σε έναν αποδοτικό φορτιστή για συσκευές της Apple.

Το μυστικό του «ενεργειακού» επίπλου κρύβεται σε έναν μηχανισμό στο πίσω μέρος της καρέκλας που μεταφράζει το ρυθμικό λίκνισμα σε ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, μία ώρα απαλής κίνησης είναι αρκετή για να φθάσει την μπάρα φόρτισης του iPad στο 35%. Μάλιστα η «προχωρημένη» αυτή καρέκλα έχει ενσωματωμένα στην πλάτη της και ηχεία σε περίπτωση που θέλει κάποιος να ακούσει μουσική.

Η τιμή της οικολογικής καρέκλας ανέρχεται σε 1.300 ευρώ, ενώ οι επινοητές της σκέφτονται τώρα την εφαρμογή του ίδιου μηχανισμού και σε άλλα σημεία του σπιτιού όπου καταγράφεται συχνή κίνηση, π.χ. στις πόρτες, στις σκάλες ή ακόμη και στα συρτάρια.

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_10.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_11.jpeg?w=1110

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_12.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC