Κενό ασφαλείας βρέθηκε στο Instagram

Κενό ασφαλείας βρέθηκε στο Instagram
 
Σημαντικό κενό ασφαλείας παρατηρήθηκε στην εφαρμογή του Instagram για iOS που επιτρέπει σε κακόβουλους χρήστες να κλέψουν τα στοιχεία λογαριασμών και να διαγράψουν όλες τις φωτογραφίες.

Ίσως το ίδιο πρόβλημα να υπάρχει και στην αντίστοιχη εφαρμογή για Android, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα ερευνηθεί.

Οι προγραμματιστές της εφαρμογής εργάζονται ήδη ώστε να καλύψουν αυτό το κενό που σύμφωνα με πληροφορίες είναι εύκολο να διορθωθεί. Το πρόβλημα παρατηρήθηκε στην έκδοση 3.1.2 στην πλατφόρμα του iOS και θυμίζει το περιστατικό με το Firesheep extension του Firefox, που είχε συμβεί μερικά χρόνια πριν.

Αντίστοιχα ένας κακόβουλος χρήστης, μπορεί να παρέμβει στο αρχείο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των στοιχείων του λογαριασμού και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό του.

Μέχρι να οι προγραμματιστές να «κλείσουν» το κενό, ένας απλός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη συγκεκριμένη απειλή είναι να μη χρησιμοποιούν το Instagram μέσω μη εξασφαλισμένων δικτύων, όπως για παράδειγμα ένα ελεύθερο WiFi Hot Spot.

Η λύση του προβλήματος, όπως αναφέραμε, δεν είναι δύσκολη διαδικασία όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ το κενό παρατηρήθηκε από τον προγραμματιστή, με το ψευδώνυμο revenlov, στις 11 Νοεμβρίου το Instagram δεν το έχει αντιμετωπίσει ακόμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC