«Οι υπολογιστές θα αισθάνονται σε 5 χρόνια»

«Οι υπολογιστές θα αισθάνονται σε 5 χρόνια»
 
Στη σημερινή εποχή οι υπολογιστές είναι ικανοί να εκτελούν πληθώρα εργασιών, από το να σε συμβουλεύουν για τον καιρό μέχρι να κάνουν ηλεκτρονικές παραγγελίες. Η IBM όμως πιστεύει ότι στα επόμενα πέντε χρόνια θα εξελιχθούν ακόμα περισσότερο και θα μπορούν να αντιληφθούν τον κόσμο μας, όπως περίπου τον αντιλαμβάνεται και ο άνθρωπος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η IBM δημοσίευσε τη λίστα με τα 5 γεγονότα που θα συμβούν στα επόμενα 5 χρόνια, πάντα στο χώρο της τεχνολογίας. Έτσι λοιπόν ανακοίνωσε τις προβλέψεις της που αφορούν τις πέντε αισθήσεις του ανθρώπου και, όπως πιστεύει η εταιρία, θα ενσωματωθούν στους υπολογιστές.

Ο αντιπρόεδρος της IBM στο τμήμα καινοτομίας, Bernie Meyerson, δήλωσε πως «πρόκειται για μία βασική διαφοροποίηση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους υπολογιστές. Πρέπει να αλλάξουμε το τρόπο που σκεφτόμαστε όσον αφορά την αφομοίωση των δεδομένων. Δε γίνεται απλά να τραβήξεις μία φωτογραφία και να την αποθηκεύσεις, πρέπει να συμπεριφερθείς στην εικόνα σαν μία ξεχωριστή οντότητα και όχι σαν ένα μάτσο ψηφιακών δεδομένων».

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1039.jpeg?w=1110
Σημαντική διαφορά αυτής της νέας γενιάς υπολογιστών από τους σημερινούς θα είναι η δυνατότητα εκμάθησης, που σημαίνει πως όταν, μετά από υπολογισμούς καταλήξει σε λάθος συμπέρασμα θα σταματήσει να κάνει το ίδιο λάθος ξανά και ξανά, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να βρει το σωστό. Όπως εξηγεί ο Meyerson, «υπάρχει τεράστια διαφορά σε αυτήν την τεχνολογία από την τεχνητή νοημοσύνη, η νέα γενιά δε θα έχει περισσότερη νοημοσύνη, θα παίζει βοηθητικό ρόλο και θα αλλάξει τη διαδικασία του προγραμματισμού σε διαδικασία εκμάθησης».

1 Comment

  1. Στα χρονικά πλαίσια μιας γενιάς,εξελίξεις με….ταχύτητα φωτός.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC