Πώς θα προστατευτείτε από τις ηλεκτρονικές απειλές

Πώς θα προστατευτείτε από τις ηλεκτρονικές απειλές
 
Η ηλεκτρονική εποχή, εκτός από τα πολλά πλεονεκτήματα που μας προσφέρει, κρύβει και πολλούς κινδύνους που συνήθως προέρχονται από κακόβουλους χρήστες. Είναι σημαντικό λοιπόν, όλοι μας να γνωρίζουμε μερικές κινήσεις που θα μας βοηθήσουν να προστατευθούμε, από τις διάφορες ηλεκτρονικές απειλές που κυκλοφορούν στο ίντερνετ.

Οι περισσότερες εφαρμογές, υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και τα κοινωνικά δίκτυα απαιτούν από τους χρήστες τους να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό και να θέσουν ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό που θα τον συνοδεύει.

Η επιλογή του username (όνομα χρήστη) δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στην ασφάλεια, όμως ο κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να είναι περίπλοκος, αποτελούμενος από κεφαλαία γράμματα αλλά και πεζά και καλό θα είναι να περιλαμβάνει νούμερα και σύμβολα ώστε να είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να τον βρει και να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σας.

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1191.jpeg?w=1110

Επίσης καλό είναι να αποφεύγετε τη χρησιμοποίηση του ονόματος σας ή γενικά πληροφορίες που μπορεί να βρει κανείς για εσάς εύκολα από το διαδίκτυο. Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι δεν πρέπει να μοιράζεστε τους κωδικούς σας με άλλα άτομα, ειδικά αυτούς που δεν έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Όποτε συνδέεστε στο ίντερνετ μέσω σύνδεσης WiFi θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως το modem/router σας είναι προστατευμένο με κάποιο κωδικό που έχετε θέσει εσείς, με τα παραπάνω κριτήρια. Ακόμα, το λογισμικό του modem σας, σας δίνει τη δυνατότητα να μην επιτρέπετε την εμφάνιση της σύνδεσης σας στις λίστες συνδέσεων που μπορούν να δουν οι άλλοι.

Η συγκεκριμένη επιλογή βρίσκεται στην σελίδα του router σας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την επιλογή που συνήθως ονομάζεται «Enable SSID Broadcast». Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα ελέγχου του δικτύου σας, όπως το Fing, που θα σας ενημερώνει για ποιος χρησιμοποιεί το ασύρματο δίκτυο σας ενώ δεν του έχετε δώσει την άδεια.

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1223.png?w=1110

Αν κάνετε όλα τα παραπάνω αλλά ακόμα νιώθετε πως δεν είστε αρκετά προστατευμένοι, πάντα υπάρχει η λύση των antivirus προγραμμάτων, όπως τα γνωστά Norton, McAfee, Eset και πολλά άλλα που φροντίζουν, σε περίπτωση που εγκατασταθεί κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, να το εντοπίσουν και να το διαγράψουν.

Σε γενικές γραμμές, όσο εξελίσσεται η τεχνολογία τόσο θα αυξάνονται και οι ηλεκτρονικές απειλές στον κόσμο του ίντερνετ, αυτό από μόνο του είναι αρκετό ώστε να αξίζει λίγο από το χρόνο σας για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, τους λογαριασμούς σας ή ακόμα και τις ίδιες τις ηλεκτρονικές συσκευές σας.

1 Comment

  1. an kapios mpori na spasi ton kodiko tou wireless sigoura mpori na vri to SSID. pou den xriazete pano apo 5 lepta na vri kapios.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC