Τα «γενέθλια» της Adobe

Τα «γενέθλια» της Adobe
 
Η γνωστή εταιρία, Adobe, γιορτάζει σήμερα τα 30 χρόνια από την ίδρυση της, το 1982. Η εταιρία που δημιούργησαν οι John Warnock και Charles Geschke, είναι υπεύθυνη για κάποιες πολύ σημαντικές πλατφόρμες όπως το Adobe Flash, το Illustrator, το είδος αρχείων PDF, τον Acrobat reader και φυσικά το Photoshop.

Οι ιδρυτές της εταιρείας αποχώρησαν το 1982 από τη Xerox PARC με στόχο την ανάπτυξη της γλώσσας PostScript και κατάφεραν να γράψουν τη δική τους Ιστορία στον τομέα της τεχνολογίας. Το λογότυπο της Adobe σχεδιάστηκε από τη γυναίκα του Warnock, Marva, η οποία είναι επίσης σχεδιάστρια γραφικών.

Το 1985 η Adobe συνεργάστηκε με την Apple, παρέχοντάς της την άδεια χρήσης της PostScript για τους εκτυπωτές εκείνης της εποχής, ενώ το 2005 εξαγόρασε την ανταγωνίστρια εταιρία Macromedia, προσθέτοντας στο portfolio της, τις πλατφόρμες Flash, Flex, Dreamweaver και ColdFusion.

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από ένα μικρό ποτάμι που διέρχεται πίσω από τα σπίτια των δύο συνιδρυτών της και σύμφωνα με μετρήσεις του 2010, απασχολεί περισσότερους από 9.100 υπαλλήλους, με το 40% αυτών να εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο San Jose της Καλιφόρνια.

Προς τιμήν της σημερινής επετείου, η Adobe δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της μία λίστα με ευχές των υπαλλήλων της.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_10.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC