Τεχνολογία ασύρματης φόρτισης εξελίσσει η Apple

Τεχνολογία ασύρματης φόρτισης εξελίσσει η Apple
 
Η Apple κατέθεσε πρόσφατα αίτηση για κατοχύρωση μίας πατέντας, με το όνομα «Ασύρματη Χρήση Ενέργειας σε Τοπικό Υπολογιστικό Περιβάλλον».

Στη συγκεκριμένη αίτηση φαίνεται ξεκάθαρα η θέληση της εταιρίας να εξελίξει έναν τρόπο φόρτισης διαφόρων συσκευών εντελώς ασύρματα.

Πρόσφατα η Nokia είχε κάνει κάποια βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, παρουσιάζοντας μας τα «μαξιλάρια» τεχνολογίας NFC (Near Field Communication), που όμως απαιτούσαν την επαφή της συσκευής με αυτά γεγονός που δεν έδινε απόλυτη ελευθερία κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Η Apple από τη μεριά της σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία NFMR (Near Field Magnetic Resonance) που ουσιαστικά δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο που επιτρέπει τη μεταφορά της ενέργειας σε μία ακτίνα από την πηγή του πεδίου.

Έτσι λοιπόν, η Apple, σκοπεύει να δημιουργήσει μία συσκευή που να παρέχει αρκετή ενέργεια σε όλες τις συσκευές που είναι στην περιοχή του γραφείου σας, για παράδειγμα, και χρειάζονται φόρτιση.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_108.jpeg?w=1110

Ήδη η ηλεκτρονική κοινότητα έχει λάβει με μεγάλη χαρά τα νέα και κάνει διάφορες υποθέσεις για πιθανές μελλοντικές χρήσεις της νέας αυτής τεχνολογίας.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι πιο απαισιόδοξοι, που κάνουν λόγο για αμυντική στάση της Apple, και λένε ότι προσπαθεί να κατοχυρώσει όσο το δυνατόν συντομότερα μία πατέντα, για την περίπτωση που κάποια ανταγωνιστική εταιρεία καταφέρει να εξελίξει την τεχνολογία αυτή πριν από την ίδια την Apple.

Εμείς μένουμε εν αναμονή των εξελίξεων και ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν τα πιο αισιόδοξα σχόλια που ακολούθησαν την είδηση.

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_114.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC