Τηλέφωνο «φιλικό» προς τους ηλικιωμένους από τη Fujitsu

Τηλέφωνο «φιλικό» προς τους ηλικιωμένους από τη Fujitsu
 
Η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικών συσκευών , Fujitsu, βλέποντας πως οι Apple και Samsung κρατάνε τα ηνία στην αγορά των smartphones με μεγάλες δυνατότητες και εξελιγμένες λειτουργίες, αποφάσισε να απευθυνθεί σε ένα λιγότερο απαιτητικό κοινό, αυτό των ηλικιωμένων, που όμως αντιμετωπίζει δυσκολίες στην χρήση των συσκευών λόγω προβλημάτων στην όραση, την ακοή ή την εξοικείωση.

Η εταιρία έχει κυκλοφορήσει από το περασμένο καλοκαίρι, μία συσκευή στην Ιαπωνία, που διαθέτει ένα εξαιρετικά φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον και είναι εξοπλισμένο με λειτουργικό Android που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της συσκευής. Το Raku-Raku, όπως είναι νωστο στην Ιαπωνία και σημαίνει «άνετο», διαθέτει οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 800 x 480, επεξεργαστή με χρονισμό στα 1,4GHz, κάμερα 8 megapixel και λειτουργικό Android IceCream Sandwich.

Η κεντρική οθόνη της συσκευής (home screen) δίνει εύκολα την πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες, όπως τα μηνύματα, τις επαφές και το πληκτρολόγιο κλήσεων, με τον πρόεδρο της εταιρίας, Masami Yamamoto, να το τονίζει πως θα γίνουν και περαιτέρω τροποποιήσεις αναλόγως με τη χώρα κυκλοφορίας του Raku-Raku.

Χαρακτηριστική είναι η λειτουργία «καθυστερημένων ήχων» που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ακούει τη φωνή εκείνου που καλεί πολύ πιο αργά ώστε άνθρωποι με προβλήματα ακοής να μην έχουν πρόβλημα με την επικοινωνία τους. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του, εκτός Ιαπωνίας, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_11104.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC