Το Access4Kids βοηθάει παιδιά με αναπηρίες

Το Access4Kids βοηθάει παιδιά με αναπηρίες
 
Εδώ και πολλά χρόνια ο τεχνολογικός χώρος προσπαθεί να εφεύρει τρόπους, ώστε άτομα με αναπηρίες να μπορέσουν να χειριστούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όμως η εμφάνιση των tablets δημιούργησε επιπλέον προβλήματα στην επίλυση του θέματος. Πλέον, δημιουργήθηκε η ανάγκη για καινοτόμες ιδέες που θα δώσουν λύση στην κατάσταση.

Η δημιουργία μιας συσκευής, που θα δώσει την δυνατότητα για πλήρη έλεγχο οθονών αφής σε άτομα που δεν έχουν καν την ικανότητα της αφής, αποτελεί μεγάλη πρόκληση και σίγουρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και καθηγητής στο Georgia Institute of Technology, Ayanna Howard, κατάφερε να δημιουργήσει το Access4Kids, που έχει χαρακτηριστεί σαν «μία ασύρματη συσκευή που χρησιμοποιεί ένα σύστημα αισθητήρων για να μεταφράσει τις φυσικές κινήσεις σε λεπτές και ακριβείς κινητικές εντολές που θα μπορούν να ελέγξουν ένα tablet».

Στην ουσία, επιτρέπει σε άτομα με περιορισμένη δυνατότητα κίνησης, πιέζοντας τη συσκευή να μπορούν να χρησιμοποιούν συσκευές τελευταίας τεχνολογίας. Η ομάδα εξέλιξης του Access4Kids έχει ήδη καταφέρει να παρέχει ικανοποιητικού επιπέδου πρόσβαση σε σημαντικές εφαρμογές όπως αυτές των Facebook και Youtube.

Επιπλέον, έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται πολλές εφαρμογές που βοηθούν στην εκπαίδευση για τη χρήση της συσκευής. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ χρησιμοποιεί μία τριάδα από αισθητήρες ευαίσθητους στην αναγνώριση της δύναμης, που υπολογίζουν την πίεση που δέχονται και την μετατρέπουν σε ένα ηλεκτρονικό σήμα που με τη σειρά του δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στο tablet.

Ένα παιδί, μπορεί να φορέσει τη συσκευή στο χέρι του και απλά πιέζοντας τους αισθητήρες να ζήσει μία εντελώς καινούρια εμπειρία. Η ομάδα ανάπτυξης έχει ως στόχο της, εφόσον δημιουργηθεί κατάλληλα η συσκευή, να την βρει το δρόμο της έξω από το εργαστήριο και να γίνει διαθέσιμη στο καταναλωτικό κοινό.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1117.png?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1213.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC