Το «διπρόσωπο» κινητό από τη Ρωσία

Το «διπρόσωπο» κινητό από τη Ρωσία
 
Η ρώσικη εταιρεία παροχής τηλεφωνικών συνδέσεων, Υοτα, δημιούργησε τη θυγατρική Yota Devices που έχει ως στόχο τη δημιουργία κινητών συσκευών.

Όπως είχαμε δει στη διεθνή έκθεση τηλεπικοινωνιών, IFA 2012, η Yota Devices παρουσίασε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου με δύο οθόνες, η μία 4,3 ίντσες τεχνολογίας LCD ενώ η δεύτερη είναι μία E-Ink οθόνη και πάλι 4,3 ιντσών. Η συσκευή είχε παρουσιαστεί από τα χέρια του τότε προέδρου Dmitry Medvedev.

To YotaPhone εκτός από τα δύο οθόνες, που αρχικά μονοπωλούν το ενδιαφέρον, διαθέτει και εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για διπύρηνο επεξεργαστή SnapDragon S4 με χρονισμό στα 1,5GHz από την Qualcomm, 2GB μνήμης RAM, 32GB – 64GB αποθηκευτικού χώρου (χωρίς δυνατότητα επέκτασης), κάμερα 12 megapixels, λειτουργικό σύστημα Android 4.2 JellyBean και κεραία LTE για ταχύτητες σύνδεσης 4G.

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1125.jpeg?w=1110

Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι το γεγονός ότι το δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα το μέγεθος του, με το βάρος του να βρίσκεται στα 140 γραμμάρια και το πάχος του μικρότερο από 10mm.

Ερώτημα παραμένει, κατά πόσο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει, στις απαιτήσεις των εποχών, η μπαταρία 2100mAh του Yota καθώς όπως είναι λογικό οι δύο οθόνες θα έχουν αρκετά υψηλή κατανάλωση.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1216.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_135.jpeg?w=1110

Αν όλα πάνε όπως τα σχεδιάζει η Yota Devices, το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει για τα δίκτυα της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2013 με την ακριβή ημερομηνία να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα, όπως και η τιμή του.

Η εταιρεία μάλιστα δηλώνει πως βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_144.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC