Το Newsweek γίνεται πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονικό

Το Newsweek γίνεται πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονικό
 
Στις 30 Δεκεμβρίου 2012, το γνωστό περιοδικό Newsweek, θα βάλει τέλος στην επί 80 χρόνια παρουσία του στα ράφια των καταστημάτων και θα κυκλοφορεί πλέον αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή με το όνομα Newsweek Global.

Η ανακοίνωση της απόφασης αυτής ήρθε μέσω Twitter, με τους υπευθύνους του περιοδικού να δημοσιεύουν μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του κτιρίου που φιλοξενούσε τα γραφεία τους στη Νέα Υόρκη από το 1994. Με το hashtag, #LastPrintIssue το Newsweek ελπίζει πως θα προσελκύσει πολύ κόσμο να αφήσει ένα σχόλιο σχετικά με τη συγκεκριμένη κίνηση.

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1188.jpeg?w=1110

Ο αρχισυντάκτης του The Daily Beast, Andrew Romano, δήλωσε για το περιοδικό «πρόκειται για μία άλλης μορφής ομάδα δημοσιογραφίας, μία ομάδα που δεν την ενδιαφέρουν τα μεγάλα ονόματα αλλά η σωστή απόδοση της είδησης».

Η αλήθεια είναι πως το Newsweek είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, που οδήγησαν στην συγχώνευση με το The Daily Beast το 2010, και η μετατροπή σε αποκλειστικά ηλεκτρονική μορφή ίσως αποτελέσει τη λύση.

Οι εκπρόσωποι του όμως, τονίζουν πως η συγκεκριμένη αλλαγή γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη του περιοδικού και όχι το τέλος του.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1222.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC