Το πρώτο «διαστημικό» τραγούδι είναι γεγονός

Το πρώτο «διαστημικό» τραγούδι είναι γεγονός
 
Αναχωρώντας για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν από λίγες εβδομάδες, ο καναδός επικεφαλής της τρέχουσας αποστολής, Κρις Χάντφιλντ δήλωνε πως θα γέμιζε δημιουργικά τον ελεύθερό του χρόνο, παίζοντας και συνθέτοντας μουσική.

Πράγματι, αφού εγκαταστάσθηκε, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στον σταθμό, ο Χάντφιλντ άρχισε να συνθέτει το ‘Jewel in the sky’ (κόσμημα στον ουρανό), το πρώτο μουσικό κομμάτι που έχει δημιουργηθεί ποτέ στο διάστημα.
Χάρη στις δυνατότητες της τεχνολογίας, o Χάντφιλντ δεν χρειάστηκε να περιμένει να περάσουν οι 147 ημέρες της αποστολής του, για να επιστρέψει και να παρουσιάσει το τραγούδι του. Το ηχογράφησε και το έστειλε στη Γη, ως χριστουγεννιάτικο δώρο από το διάστημα.

Μαζί με το τραγούδι, έστειλε και ένα Tweet όπου εικονίζεται να τραγουδάει τα κάλαντα, με την κιθάρα του, καθώς ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός διασχίζει τον ουρανό, πάνω από τα μέρη μας: την ανατολική Μεσόγειο!

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_11105.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC