Υπό ανάπτυξη ο νέος NVIDIA Tegra 4

Υπό ανάπτυξη ο νέος NVIDIA Tegra 4
 
Η NVIDIA αναμένεται να παρουσιάζει, στo επόμενo Consumer Electronic Show (CES), τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή Tegra 4.

Ο νέος επεξεργαστής, που θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση SoC (System On a Chip), σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν από το τεχνολογικό site chipcell, θα είναι τύπου 4+1 core και θα βασίζεται σε τέσσερις πυρήνες ARM Cortex-A15 και θα διαθέτει και έναν ακόμα βοηθητικό που θα αναλαμβάνει τις πιο απλές και λιγότερο απαιτητικές λειτουργίες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Επίσης θα είναι εξοπλισμένος με GeForce GPU (επεξεργαστή γραφικών) που θα έχει έξι φορές περισσότερους shaders cores (πυρήνες σκίασης) από ότι είχε ο Tegra 3, με τις φήμες να προβλέπουν 72 shader επεξεργαστές. Αν οι φήμες επαληθευτούν, ο νέος επεξεργαστής θα μπορεί να επεξεργάζεται βίντεο ανάλυσης 1440p (2560 x 1440) και να αποτυπώνει εικόνα με συχνότητα 120Hz και μέγιστη ανάλυση 4Κ (3820 x 2160)!

Η κωδική ονομασία του νέου Tegra 4 είναι «Wayne» και από ότι φαίνεται θα μπει για τα καλά στην αγορά των συστημάτων Ultra HD. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα θα μάθουμε από την ίδια την εταιρία στο επόμενο διάστημα.

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1181.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC