Ανακοινώθηκε έκδοση Ubuntu για smartphones

Ανακοινώθηκε έκδοση Ubuntu για smartphones

Η Canonical, δημιουργός τής Ubuntu, της ιδιαίτερα δημοφιλούς διανομής Linux, ανακοίνωσε επίσημα την έκδοση του λειτουργικού της για smaptphones, το οποίο βασίζεται στον πυρήνα τού Android και τρέχει σε επεξεργαστές ARM και x86.

 

Το Ubuntu για smaptphones μπορεί να τρέξει σε συσκευές που ήδη είναι βελτιστοποιημένες για Android με ελάχιστες προσαρμογές και διαφοροποιήσεις, και ο επικεφαλής τής Canonical Mark Shuttleworth, δήλωσε πως θα λανσαριστούν συσκευές εντός του 2013, χωρίς πάντως να ανακοινώσει κάποια συγκεκριμένη συνεργασία.

 

Το νέο mobile λειτουργικό διαφοροποιείται από ό,τι υπάρχει, αφού ο χειρισμός του είναι διαφορετικός. Οι συσκευές που θα το ενσωματώνουν δε θα έχουν πλήκτρα, αλλά όλα βασίζονται σε gestures και αναδυόμενα μενού από τις πλευρές της οθόνης, όπως μπορείτε να δείτε και στο site της Ubuntu.

 

 

 

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC