Ανακοινώθηκε επίσημα το Ubuntu Phone OS

Ανακοινώθηκε επίσημα το Ubuntu Phone OS
 
Η Canonical, εταιρεία που αναπτύσσει και εξελίσσει το γνωστό λειτουργικό Ubuntu, ανακοίνωσε το Ubuntu Phone OS, την «κινητή» δηλαδή έκδοση του γνωστού λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα για κινητές συσκευές.

Το νέο σύστημα έχει πολλά κοινά σημεία με την πλατφόρμα του Android, με πολλές ομοιότητες να βρίσκονται στους drivers του.

Η αρχιτεκτονική που υποστηρίζει είναι τόσο ARM, όσο και x86, ενώ σημαντική είναι η απουσία της μηχανής Java Virtual Machine, που θα δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα να επεξεργάζεται πιο γρήγορα τις διάφορες εφαρμογές και με χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης.

Η πρώτη εμφάνισή του, υπολογίζεται για τις αρχές του 2014, όμως άμεσα κυκλοφόρησαν κάποιες ειδικά διαμορφωμένες εκδόσεις για συγκεκριμένες συσκευές όπως για το Galaxy Nexus.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_116.jpeg?w=1110

Για να μπορεί να αποδώσει το νέο σύστημα, οι ελάχιστες απαιτήσεις θα είναι ο Cortex – A9 επεξεργαστής με χρονισμό στο 1 GHz, 512-1GB μνήμης RAM και οθόνη αφής πολλαπλών επαφών (multitouch).

Το γραφικό περιβάλλον του Ubuntu Phone OS θυμίζει αρκετά τα Windows 8, με τις συσκευές που θα το ενσωματώσουν να έχουν τη δυνατότητα άμεσης μετατροπής του σε λειτουργικό για υπολογιστές, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με οθόνες.

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_123.jpeg?w=1110

fetcher_13.png

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC