Κενό ασφαλείας διορθώθηκε πριν την πρωτοχρονιά

Κενό ασφαλείας διορθώθηκε πριν την πρωτοχρονιά
 
Πριν λίγες ημέρες, το Facebook είχε ανακοινώσει τη λειτουργία «Midnight Message Delivery», που θα έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες του να προγραμματίσουν τις πρωτοχρονιάτικες ευχές τους, πολύ πριν το βράδυ στης πρωτοχρονιάς.

Φαίνεται όμως, πως ένα κενό ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του και έδινε τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να διαβάσει τα προσωπικά μηνύματα των άλλων, δίνοντας του πρόσβαση σε μία σελίδα με την πληκτρολόγηση ενός τυχαίου εξαψήφιου κωδικού.

Χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, λοιπόν ο κάθε ένας μπορούσε να έχει πρόσβαση στα μηνύματα σας, στα οποία είχε δυνατότητα και να επεξεργαστεί ή να διαγράψει.

Ο πρώτος που αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο κενό στην ασφάλεια του Facebook, ήταν ο Jack Jenkins, που το δημοσίευσε στο blog του, με τους υπεύθυνους του κοινωνικού δικτύου να επιβεβαιώνουν το πρόβλημα και να «κατεβάζουν» τη σελίδα από το ίντερνετ.

Στη συνέχεια, βέβαια η βλάβη αποκαταστάθηκε και οι χρήστες μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC