Θέλει να «αναστήσει» τον πατέρα του

Θέλει να «αναστήσει» τον πατέρα του
 
Ο εφευρέτης Ρέι Κάρσγουεϊλ ελπίζει να αναπτύξει τρόπους ώστε οι άνθρωποι να ζούνε για πάντα και όταν φτάσει ως εκεί να φέρει πίσω το νεκρό πατέρα του.

Πίσω του έχει τη στήριξη ενός τεχνολογικού γίγαντα, αφού πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα Director of Engineering στη Google.

«Υπάρχει πολύς πόνος στον κόσμο», είχε πει. «Μπορούμε να απαλύνουμε κάποιους από αυτούς τους πόνους αν έχουμε τις σωστές λύσεις».

Μετά το θάνατο του πατέρα του το 1970, ο Κάρσγουεϊλ στήριξε τις ελπίδες του στο ότι τα δεδομένα μια μέρα θα μπορούν να καταχωρηθούν μέσα σε έναν υπολογιστή ο οποίος θα μπορεί να φτιάξει μία εικονική εκδοχή του ατόμου.

Μία από τις νουβέλες του αφορά το πώς οι άνθρωποι μπορούν να υπερβούν τη βιολογία. Οι «προχωρημένες» απόψεις του βασίζονται στην «τεχνολογική μοναδικότητα», μία εποχή στην οποία οι άνθρωποι και οι μηχανές θα συγχρονίζονται σε ένα σημείο απεριόριστης προόδου. Αυτή η ιδέα τράβηξε το ενδιαφέρον των συνιδρυτών της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, ενώ, σύμφωνα με τον Κάρσγουεϊλ, αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και το 2030

2 Comments

  1. Αυτή είναι μια ιδέα που έχει χρησιμοποιηθεί συχνά στην επιστημονική φαντασία. Παραδείγματα το Commonwealth Universe του Peter Hamilton, με τη σειρά βιβλίων Commonwealth Saga. Αυτή τη στιγμή διαβάζω το πρώτο βιβλίο "Pandora's Star". Στο σύμπαν αυτό η Γη έχει επεκταθεί σημαντικά στο διάστημα αφού έχει εφεύρει και προωθητικές μηχανές που καθιστούν δυνατά τα ταξίδια σε ταχύτητες μεγαλύτερες από το φως. Έχουν έλθει σε επαφή με διάφορες μορφές ζωής (εκ των οποίων μια πολύ ενιγματική είναι οι Silfen), αλλά το σημαντικότερο έχουν καταφέρει να βρουν τρόπους αναζωογόνησης του ανθρώπινου οργανισμού σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούν να σε τακτά χρονικά διαστήματα να έχουν μία περίοδο rejuvenation, όπως αναφέρεται στο πρωτότυπο. Αυτός ο νεολογισμός σημαίνει ότι μετά από μια διαδικασία μπορούν να επαναφέρουν τον οργανισμό τους σε συγκεκριμένη ηλικίκα που επιθυμούν. Το σημαντικότερο όμως, και εδώ υπάρχει συνάφεια με το παραπάνω άρθρο, έχουν καταφέρει να μπορούν να αποθηκεύουν ό,τι περιέχει ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου, από μνήμες αισθήματα κλπ και σε περίπτωση θανάτου να αφαιρούν το σχετικό τσιπάκι από τον νεκρό, όπου έχουν αποθηκευτεί όλες οι πληροφορίες του ατόμου και να μπορούν με κλωνοποίηση να επαναφέρουν το άτομο στη ζωή ακριβώς στο σημείο κατά το οποίο έχασε την προηγούμενη ζωή του. Εκεί αναφέρονται περιπτώσεις ατόμων που έτσι έχουν καταφέρει να ζήσουν επί αιώνες. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι τα πλείστα όσα έχουν προηγηθεί ως φαντασία σε τέτοια έργα επιστημονικής φαντασίας, πολλά έχουν πραγματοποιηθεί. Λέτε η επιστημονική φαντασία να μην είναι άλλο παρά "μνήμες του μέλλοντός μας"; Πληροφορίες για το Commonwealth Universe μπορείτε να βρείτε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_Saga.
    http://theunisphere.com/?page_id=207
    http://peterfhamilton.wikia.com/wiki/Category:Commonwealth_Universe.
    Συνιστώ δε αν βρήτε πουθενά βιβλία του Peter Hamilton στα Ελληνικά να τα διαβάσετε. Είναι απίστευτες περιπέτειες. Καλή χρονιά σε όλους.

  2. Unlike texting or manual phone calling, email2phone. A correct log in the checks produced is taken care of for later
    analysis. Towards the Knowledge-Driven Bench-Marking of Autonomic Communications.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC