Η πατέντα της επαλήθευσης δύο σταδίων ανήκει στον Kim Dotcom;

Η πατέντα της επαλήθευσης δύο σταδίων ανήκει στον Kim Dotcom;

Ο Kim Dotcom, ο γνωστός ιδιοκτήτης των Megaupload και Mega, ισχυρίζεται πως έχει κατοχυρώσει πατέντα για τη λειτουργία two-step authentication, την ταυτοποίηση δύο σταδίων, μια λειτουργία που σιγά σιγά αρχίζει να χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερα sites και υπηρεσίες, όπως είδαμε τελευταία στο outlook.com και στο twitter.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, το 1998 υποβλήθηκε μια πατέντα με την ονομασία «Method for authorizing in data transmission systems«, κάτω από το προηγούμενο όνομα του Dotcom, Kim Schmitz, αν και φαίνεται πως υπάρχει προηγούμενη καταχώρηση για την εν λόγω τεχνολογία από το 1995 από τις Nokia και Ericsson.

Το ιδιαίτερο της περίπτωσης είναι πως ο Dotcom δήλωσε πως δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον των χρηστών της  πατέντας του, Google, Facebook και Twitter, αρκεί να συνδράμουν οικονομικά στην αντιμετώπιση των νομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σχετικά με τα θέματα πειρατείας και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, tweetάρωντας χαρακτηριστικά.

«Google, Facebook, Twitter, Citibank, etc. offer Two-Step-Authentication.»
«Massive IP infringement by U.S. companies. My innovation. My patent.»»Google, Facebook, Twitter, I ask you for help.»
«We are all in the same DMCA boat. Use my patent for free. But please help funding my defense.»

Το κόστος της νομικής εκπροσώπησης του εκτιμάται στα $50 εκατομμύρια, ενώ τα διαθέσιμα που είχε πριν την σύλληψη του για το Megaupload έχουν «παγώσει».

0 comments
Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC