Απαγορεύτηκε και επίσημα το twitter στην Τουρκία

Απαγορεύτηκε και επίσημα το twitter στην Τουρκία

«Προς το παρόν» δεν υπάρχει αντίστοιχη απόφαση για άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η πρόσβαση στο Τwitter αποκλείστηκε με δικαστικές αποφάσεις έπειτα από αγωγές πολιτών για παραβίαση της ιδιωτικότητας από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε σήμερα το όργανο εποπτείας των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας BTK.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του BTK, προηγουμένως είχε ζητηθεί από το Twitter να αποσύρει μέρος του περιεχομένου του, χωρίς ανταπόκριση.

«Επειδή δεν υπήρχε άλλη επιλογή, η πρόσβαση στο Twitter αποκλείσθηκε, κατ΄εφαρμογήν δικαστικών αποφάσεων για να αποφευχθεί περαιτέρω θυματοποίηση πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές δεν σχεδιάζουν να αποκλείσουν την πρόσβαση και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. «Το μέτρο (για το Twitter) ελήφθη εντός του πλαισίου της εφαρμογής δικαστικής απόφασης, αφού δεν έγινε δυνατό το ξεπέρασμα του προβλήματος με τη διεύθυνση του Twitter. Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιου είδους απόφαση για άλλα μέσα, όπως το Facebook», πρόσθεσε.

0 comments
Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC