Πώς να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα 223 σελίδων σε μόλις 77 λεπτά

Πώς να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα 223 σελίδων σε μόλις 77 λεπτά

H Spritz είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την ταχύτητα ανάγνωσης και σας επιτρέπει να διαβάσετε μια μεγάλη ποσότητα κειμένου σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να γυρνάτε διαρκώς σελίδες.

Η λογική της τεχνολογίας της Spritz είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του χρόνου ανάγνωσης χάνεται λόγω της κίνησης των ματιών που κινούνται κατά μήκος των γραμμών του βιβλίου. Ετσι με το να μένουν οι λέξεις σταθερές και να διαδέχονται η μία την άλλη ο χρόνος ανάγνωσης περιορίζεται στον ελάχιστο αναγκαίο.

Σύμφωνα με το Business Insider, η εταιρεία πουλά άδειες σε άλλες εταιρείες που μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία στα λειτουργικά τους συστήματα, σε εφαρμογές και ιστοσελίδες.

Αλλά ρίξτε μια ματιά και μόνοι σας:

Εδώ πρόκειται για μια πρόταση 250 λέξεων

xiss8e7

350 λέξεις

oo2oopm

500 λέξεις

56tvouk

Ένας αναγνώστης πανεπιστημιακού επιπέδου, τείνει να διαβάζει 200 – 400 λέξεις το λεπτό. Με την τεχνολογία Spritz μπορείτε να διαβάζετε μέχρι 1000 λέξεις το λεπτό, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστείτε 77 λεπτά για να διαβάσετε το πρώτο βιβλίο του Harry Potter που διαθέτει 223 σελίδες.

Οπως αναφέρει το blog της εταιρίας το μυστικό των λέξεων βρίσκεται στην τοποθέτησή τους. Δεν αρκεί απλά να είναι κεντραρισμένες, αλλά και να μένουν όσο το δυνατόν πιο κοντά η μια στην άλλη έτσι ώστε να αποφεύγεται η κίνηση των ματιών.

5 Comments

 1. Σνφμύωα με μαι έυρενα στο Πμανιπσητετο του Κμτρπιαιζ, δεν πζαιει ρλόο με
  τι σρειά είναι τοθοπεμέτενα τα γτάμαμρα μσέα σε μία λξλέη, αεκρί το
  πώτρο κια το ταελείτυο γάμρμα να ενίαι στη στωσή θσέη. Τα υλοπιόπα
  μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς και να μροπετίε να τις δαβαιάεστε
  χρωίς πλβημόρα. Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εκέγλφοας δεν δαεβζιάι
  γάμρμα γάμρμα κθάε λξηέ αλλά την λξηέ σαν σνύλοο. Ατίπτσυεο ε;

 2. Με τη μέθοδο αυτή αν κάνεις λάθος σε μια λέξη, ή αν δεν καταλάβεις μια φράση, χανεις το νόημα του κειμένου, κάτι που αν είχες ολόκληρο το κείμενο μπροστά σου δεν θα πάθαινες, διότι μπορείς κάλλιστα να γυρίσεις πίσω και να ξαναδιαβάσεις τη φράση που μόλις διάβασες.

 3. Παλιό και καλό, ευχαριστώ που μου το θύμησες. Το βιβλίο μεν είναι πολύ καλύτερο γιατί διαβάζεις για ευχαρίστηση και όχι σε διαγωνισμό ταχύτητος

 4. Παντως εχω παρατηρησει οτι το βιβλιο δεν θα χασει ποτε τη μαγεια του ωστε να αντικατασταθει και να…διαβαζεται σε ηλεκτρονικη μορφη ή διαγωνισμο ταχυτητας οπως πολυ σωστα περιγραφτε. Ειναι αλλη η αισθηση με το χαρτι, το ξεφυλισμα, ακομη και η θεση του στο ραφι, το καθενα εχει τη δικη του ιστορια και αναμνηση. Συμφωνω απολυτα.

 5. Συμφωνώ απόλυτα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC