Βιονικά χέρια ετοιμάζονται να μας κάνουν υπερανθρώπους

Βιονικά χέρια ετοιμάζονται να μας κάνουν υπερανθρώπους

Ο εξωσκελετός-προέκταση σηκώνει πάνω από 90 κιλά «για πλάκα»!

Όταν μιλάμε για ιταλική κατασκευαστική, μπορεί οι πρώτες λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό να είναι Lamborghini και Ferrari, τα πράγματα όμως μέλλει να αλλάξουν.

Γιατί εδώ μιλάμε για ρομποτική συσκευή που τη φοράς και σου επιτρέπει να σηκώνεις πάνω από 45-50 κιλά σε κάθε χέρι.

Το μηχανικό «κοστουμάκι» κατασκευάστηκε από την Perceptual Robotics Laboratory (Percro) στη Scuola Superiore Sant’Anna της Πίζα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε εξερευνητικές και διασωστικές αποστολές που ακολουθούν τις φυσικές καταστροφές.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ο εξωσκελετός τους είναι ό,τι πιο προωθημένο τεχνολογικά υπάρχει στον τομέα, κι αυτό χάρη στις δυνατότητές του: η ρομποτική προέκταση του σώματος είναι σε θέση να σηκώνει 50 περίπου κιλά σε κάθε χέρι, την ίδια ώρα που εφαρμόζει 10πλάσια πίεση σε ένα αντικείμενο, συγκρινόμενη με την αντίστοιχη που προέρχεται από έναν μέσο υγιή άνθρωπο.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, η λειτουργία του ρομπότ μπορεί να τροποποιηθεί εύκολα σύμφωνα με τις εκάστοτε ειδικές ανάγκες, με τις προοπτικές χρήσης του ακόμα και στη βαριά βιομηχανία να είναι κάτι παραπάνω από προφανείς.

Το σημαντικότερο πάντως χαρακτηριστικό του σε επίπεδο καινοτομίας είναι ότι ο εξωσκελετός ανιχνεύει τις κινήσεις του σώματος και επεμβαίνει ακριβώς για να μεγεθύνει τα αποτελέσματά τους, αυξάνοντας την ενέργεια και τη δύναμη του χρήστη. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στον πάγκο με τα βάρη!

itloknnngogngog2

Ο εξωσκελετός Body Extender διαθέτει χέρια και πόδια, τα οποία φορά ο κάτοχος παίρνοντας έτσι τον έλεγχο του ρομπότ και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητές του. Κι έτσι η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα σε ιταλικό εργαστήριο…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC