Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος browser παγκοσμίως

Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος browser παγκοσμίως

Κερδίζει έδαφος ο Safari, «μάχη» μεταξύ Chrome και Firefox

Οι εποχές που όλοι σερφάραμε στο διαδίκτυο με Microsoft Internet Explorer έχουν παρέλθει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την υφήλιο.

Η είσοδος του Mozilla Firefox τού έδωσε για μερικά χρόνια τα πρωτεία, μέχρι που το κοινό γνώρισε τον Google Chrome και πάλευε με εκείνον για την πρωτιά.

Με την εισαγωγή των κινητών τηλεφώνων στο… παιχνίδι του διαδικτύου, στο παιχνίδι μπήκε και ο Safari, ο περιηγητής της Apple, εξαιτίας της μεγάλης και απότομης διείσδυσης της εταιρείας στην αγορά, με τα iPhones.

Το 2008 ο Internet Explorer κατείχε το 90% του τομέα, ενώ τώρα δεν κατέχει καν την πλειοψηφία των χρηστών ίντερνετ.

browser

Στη συνολική αγορά, πρώτος είναι ο Google Chrome, με μερίδιο 31,8%. Σημειώνεται όμως ότι στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα smartphones, που μπαίνουν στο διαδίκτυο, μέσω λειτουργικού Android.

Ο Explorer κερδίζει οριακά στους σταθερούς υπολογιστές (desktops) εξαιτίας της προεπιλογής ρυθμίσεων, που τον συμπεριλαμβάνει στα Windows. Παρ’ όλα αυτά, κατέχει μόλις το 43,3% έναντι 30,6% του Google Chrome και 12,5% του Firefox.

Ο Safari κερδίζει στα κινητά, με 59,1%.

5 comments
George Brakopoulos is an IT Professional at EPROM
George Brakopoulos is an IT Professional at EPROM

Σνιφ σνιφ, ανηκω στο "other" δηλαδη στο λιγοτερο απο 3% διοτι χρησιμοποιω Opera 22. Μακραν ο γρηγοροτερoς browser για σερφαρισμα φυσικα, οχι development. Στο http://html5test.com μου επιασε 512. Εσας, ποσο πιανει ο browser σας;

ysteriot
ysteriot

Φίλε μου η σελίδα που αναφέρεις καθώς και τα στατιστικά που ποστάρεις αναφέρονται στις πόσες νέες τεχνολογίες της HTML5 υποστηρίζει ο εκάστοτε browser και όχι το πόσο γρήγορος είναι...

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC