Η εφαρμογή που κρυπτογραφεί τις κλήσεις σας

Η εφαρμογή που κρυπτογραφεί τις κλήσεις σας

Ασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ των συσκευών iOS

Μια σειρά «υψηλού προφίλ» διαρροών στο πρόσφατο παρελθόν αποκάλυψαν πόσο εύκολο είναι για τις κυβερνήσεις, τις οργανώσεις και τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να παρακολουθούν οτιδήποτε κάνουμε και μάλιστα σε απευθείας σύνδεση.

Παρότι οι συσκευές Android είναι σε θέση να κάνουν δωρεάν κρυπτογραφημένες κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα για κάποιο διάστημα, το χαρακτηριστικό αυτό έλλειπε από τις συσκευές της Apple.

Αυτό ίσχυε τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Η εφαρμογή «Signal» είναι η πρώτη iOS εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ασφαλείς κλήσεις μέσω διαδικτύου, χωρίς κωδικούς ασφαλείας, κωδικούς κλήσεων ή μηνιαίες συνδρομές.

Σχεδιάστηκε από την Open WhisperSystems και χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα αριθμό τηλεφώνου και τις επαφές του χρήστη.

Ο καλών… καλείται να επιβεβαιώσει τη συσκευή την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, μέσω ενός one-time SMS κωδικού, και στη συνέχεια μπορεί να το κάνει χωρίς να χρειάζεται να επανεισάγει username ή password.

Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, η εφαρμογή Signal εμφανίζει δύο τυχαίες λέξεις στην οθόνη και των δύο χρηστών. Αυτές χρησιμοποιούνται για να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι δύο συνομιλητές και να διασφαλιστεί ότι δε θα μπορούν να «εισβάλλουν» τρίτοι στη μεταξύ τους συνομιλία –κάτι που είναι γνωστό ως «man-in-the-middle» επίθεση.

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο ασφαλείας, η εφαρμογή χρησιμοποιεί αυτό που είναι γνωστό ως ZRTP, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline.

Το Z αναφέρεται στο πρωτόκολλο του εφευρέτη Phil Zimmermann, ενώ το RTP σημαίνει Real-time Transport Protocol.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η πρώτη δωρεάν «voice call encryption» εφαρμογή για συσκευές iOS.

2 Σχόλια

  1. Ενδιαφερον αρθρο. Συντομα θα περασουμε σε εποχη επικοινωνιας χωρις viber / whatsapp / messenger / wetalk / (βασικα χρησιμοποιω και το καταπληκτικο telegram) οπου θα εχουμε peer 2 peer επικοινωνια χωρις τη “παρακολουθηση”
    http://labs.bittorrent.com/experiments/bittorrent-chat.html

  2. Όποιος θέπει να αποφύγει την παρακολούθηση των επικοινωνιών του, δεν χρησιμοποιεί τα μέσα επικοινωνιών, αλλά τα μυστικά του τα λέει σε προσωπική επαφή με τον ενδιαφερόμενο. Θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο προκειμένου να έχει μια συνάντηση, πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά θα είναι σίγουρος ότι κανείς δεν θα υποκλέψει τη συνομιλία τους. Και κάτι ακόμα: όταν έχουμε κινητό τηλέφωνο κοντά μας, έστω και κλειστό, μπορεί κάποιος με ειδικό εξοπλισμό να ακούσει ότι λέμε. Η λύση είναι να αφαιρέσουμε την μπαταρία, όση ώρα μιλάμε ζωντανά με κάποιον, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να υποκλέψει τη συνομιλία μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC