Καθυστερεί το ευρωπαϊκό GPS- Έστειλαν σε λάθος τροχιά τους δορυφόρους!

Καθυστερεί το ευρωπαϊκό GPS- Έστειλαν σε λάθος τροχιά τους δορυφόρους!

Δύο δορυφόροι του συστήματος Galileo, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν χθες, Παρασκευή, με ένα πύραυλο Σογιούζ από τη Γαλλική Γουιάνα, δεν κατέστη δυνατό να τεθούν στην προβλεπόμενη τροχιά, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Areianespace, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καθυστερήσει η λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος πλοήγησης που έχει στόχο να ανταγωνισθεί το αμερικανικό GPS.

“Οι συμπληρωματικές παρατηρήσεις που συγκεντρώθηκαν μετά την απόσπαση από τον πύραυλο των δορυφόρων της αποστολής Soyouz VS09 για το Galileo FOC M1, φανερώνουν μια απόκλιση ανάμεσα στην τροχιά που επετεύχθη και αυτή που προβλεπόταν”, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Arianespace, στην οποία διευκρινίζεται ότι “διεξάγονται έρευνες”.

“Οι δορυφόροι τέθηκαν σε μια τοχιά πιο χαμηλή απ’ αυτή που προβλεπόταν τη στιγμή που αποσπάσθηκαν από τον πύραυλο. Μελετώνται οι επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει για τους δορυφόρους”, διευκρινίζεται από την Arianespace.

Η εταιρεία αρνείται προς το παρόν να μιλήσει για το ενδεχόμενο να διορθωθεί η πορεία αυτών των δύο δορυφόρων.
Η εκτόξευση, η οποία προβλεπόταν αρχικά να γίνει την Πέμπτη, χρειάσθηκε να αναβληθεί εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών.

Έπειτα από μια αποστολή 3 ωρών και 48 λεπτών, οι δύο δορυφόροι Galileo Sat-5 και Sat-6 επρόκειτο να τεθούν σε κυκλική τροχιά σε ύψος 23.522 χιλιομέτρων. Επρόκειτο να είναι επιχειρησιακοί το φθινόπωρο, μετά τις πρώτες δοκιμές τους στο διάστημα, και να προστεθούν στους τέσσερις δορυφόρους που έχουν ήδη εκτοξευθεί, ενισχύοντας το σύστημα πλοήγησης που θέλει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC