Ο άνθρωπος που απαρνήθηκε το διαδίκτυο: Ο εκδότης του Harper’s αντιτάσσεται στην τεχνολογία

Ο άνθρωπος που απαρνήθηκε το διαδίκτυο: Ο εκδότης του Harper’s αντιτάσσεται στην τεχνολογία

Μπορεί η τεχνολογία να επηρεάζει μικρούς και μεγάλους αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους, όμως για τον εκδότη John Rick MacArthur αποτελεί δυνητικό «εχθρό» και γι’ αυτό αγωνίζεται να κρατήσει τη δημοσιογραφία «καθαρή».

Ο ασυμβίβαστος MacArthur είναι πρώην δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Harper’s, χρηματοδοτείται από ένα ίδρυμα και αν και είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, δεν μπορείς να το διαβάσεις αν δεν έχεις συνδρομή στο έντυπο περιοδικό.

Τεχνολογικά επιλέγει να ζει τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω, αφού τυπώνει τα άρθρα που θέλει να διαβάσει, γράφει τα κείμενα του σε Word Perfect και τα αποθηκεύει σε δισκέτες.

Ο ίδιος μάλιστα εξηγεί γιατί θεωρεί ότι η διαδικτυακή δημοσιογραφία κάνει κακό σε όλους: Οπως αναφέρει, το διαδίκτυο είναι κακό για τους δημοσιογράφους που δουλεύουν σε εξαντλητικούς ρυθμούς για να πληρώνονται ψίχουλα, είναι κακό για τους εκδότες, γιατί χάνουν διαφημιστικά έσοδα από την Google και το Facebook και είναι κακό και για τους αναγνώστες οι οποίοι τελικά να ενημερωθούν σωστά μέσα στο χάος του διαδικτύου.

Οραματιστής ή πεισματάρης; Η ιστορία θα δείξει, πάντως προς το παρόν το περιοδικό του καταφέρνει να διατηρεί κυκλοφορία 150.000 αντιτύπων . Οπως λέει ο ίδιος: «αν κάνεις κάτι που κανείς άλλος δεν το κάνει σε ένα κόσμο που συνεχώς αυξάνεται η μετριότητα και το έλλειμμα προδιαγραφών, αν προσφέρεις κάτι που είναι πολύ καλά επιμελημένο, ευχάριστο, πλούσιο σε πληροφορία, ενδιαφέρον, ο κόσμος θα συνεχίζει να πληρώνει γι αυτό».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC