Οξυγόνο στον Αρη θα παράγει το νέο όχημα που θα στείλει η NASA το 2020

Οξυγόνο στον Αρη θα παράγει το νέο όχημα που θα στείλει η NASA το 2020

Το νέο ρόβερ που ετοιμάζεται να στείλει η NASA στον κόκκινο πλανήτη θα είναι πραγματικά μία επαναστατική τεχνολογία, αφού θα έχει τη δυνατότητα να παράγει οξυγόνο για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η αποστολή αυτή θα προωθήσει την έρευνά μας για τη ζωή στο σύμπαν και θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες για να προωθήσει νέες δυνατότητες στην εξερεύνηση της τεχνολογίας»δ

Μαζί με τον εξοπλισμό που θα δημιουργεί οξυγόνο, το πυρηνοκίνητο ρόβερ θα έχει επίσης μία «υπερκάμερα» που θα εντοπίσει εξ αποστάσεως ίχνη οργανικής χημείας, αισθητήρες ραντάρ υπεδάφους που θα χαρτογραφήσουν τη γεωλογία κάτω από το rover με ακρίβεια εκατοστού, μετεωρολογικά στοιχεία για τη μέτρηση της θερμοκρασίας, της ταχύτητας του ανέμου, της ατμοσφαιρικής πίεσης, της υγρασίας, της σκόνης και των συνθηκών στην Αρειανή ατμόσφαιρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC