Απλοί τρόποι για να διαγράψετε οριστικά δεδομένα που δεν χρειάζεστε από τον υπολογιστή

Απλοί τρόποι για να διαγράψετε οριστικά δεδομένα που δεν χρειάζεστε από τον υπολογιστή

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατεβάζουν και αποθηκεύουν δεδομένα, αρχεία ή προγράμματα στους υπολογιστές τους τα οποία όχι μόνο δεν τα χρειάζονται, αλλά τους καταναλώνουν μνήμη και χώρο. Η λύση είναι η μόνιμη διαγραφή τους και γι αυτό υπάρχουν κάποιοι ασφαλείς και εύκολοι τρόποι.

Οπως γράφει το techfrog για όσους χρησιμοποιούν Windows ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι το Εraser, το οποίο είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μας επιτρέπει να διαγράψουμε μεμονωμένα αρχεία που δεν χρειαζόμαστε. Ακόμη μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αδειάσετε τον κάδο ανακύκλωσης ή να προγραμματίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το άδειασμα του.

Ένας ακόμη τρόπος είναι να διαγράψετε αρχεία με το Ccleaner, το οποίο θα βρει σε οποιαδήποτε τοποθεσία του υπολογιστή σας και να επιλέξετε, δείχνοντας ποια θα πρέπει να διαγραφούν. Διαθέσιμο δωρεάν για Windows.

Για όσους χρησιμοποιούν Mac,υπάρχει το Secure Empty Trash,το οποίο πραγματοποιεί ένα γρήγορο scan και σας βοηθάει να βρείτε αρχεία και φακέλους που μπορεί να μην χρειάζεστε, αδειάζοντας μια για πάντα από τον υπολογιστή σας ό,τι δεν χρειάζεστε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC