Πώς είναι να έχεις αφεντικό τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Πώς είναι να έχεις αφεντικό τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Τι λέει γι’ αυτόν ένας πρώην συνεργάτης του

Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι την ευκαιρία να εργαστούν στο πλευρό δισεκατομμυριούχων, καινοτόμων εφευρετών και ταλαντούχων ιδρυτών και διευθύνοντων συμβούλων.

Γι’ αυτό το λόγο οι περισσότεροι θεωρούν ως δεδομένο αυτό που βλέπουν στις ταινίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συχνά μια λανθασμένη και διαστρεβλωμένη εικόνα για το πώς είναι να συνεργάζεται κανείς μαζί τους, γράφει ο Eugene Kim στο Business Insider.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook είναι ένα παράδειγμα τέτοιου αφεντικού.

Ο ίδιος εμφανίζεται ως ένας αλαζονικός σπασίκλας στην ταινία «The Social Network» του 2010, που πραγματεύεται την ίδρυση του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης: του Facebook.

Ίσως –αναφέρει ο αρθρογράφος- η ταινία να έπαιξε κι αυτή το δικό της ρόλο, ως ένα βαθμό, στη δημιουργία της αρνητικής εικόνας που ακολουθεί τον ιδρυτή του Facebook μέχρι σήμερα.

Είναι όμως ο Ζούκερμπεργκ ένας «δύσκολος» άνθρωπος στην πραγματική ζωή;

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας του Facebook, Bret Taylor, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του για τρία χρόνια, λέει ότι «σίγουρα είναι ένα πολύ διαφορετικό αφεντικό».

«Ακόμη κι όταν διαφωνούσαμε, δεν έβγαζε καθόλου εγωισμό. Φυσικά, αν δε μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία θα επικρατούσε η δική του άποψη, όμως πάντοτε είχα την αίσθηση ότι ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει επιχειρήματα και να ακούσει τι έχεις να του πεις. Αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων των CEO στη Silicon Valley» είπε ακόμη.

Ο ίδιος εξακολουθεί να είναι φίλος με τον Ζούκερμπεργκ, παρότι έφυγε από το Facebook.

«Όταν βγήκε η ταινία, διαπίστωσα ότι ήταν πολύ εύκολο να χτίσει κανείς μια εικόνα-καρικατούρα των ανθρώπων αυτών. Όμως εγώ είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον “ανθρώπινο Μαρκ”, που ελπίζω να μπορούσαν να δουν κι άλλοι» συνέχισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Taylor μιλά με καλά λόγια για το πρώην αφεντικό του. Στο γράμμα της παραίτησής του ο ίδιος είχε γράψει, ότι ο Ζούκερμπεργκ θα είναι πάντα ο μέντοράς του και ένας από τους στενότερους φίλους του.

Ο Taylor παραιτήθηκε από τη θέση του στο Facebook το 2012 για να ιδρύσει την εταιρεία Quip (επεξεργαστής κειμένου για περιβάλλον κινητών τηλεφώνων).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC