Τι κάνει αυτό το ρολόι να κοστίζει 1,1 εκατ. δολάρια;

Τι κάνει αυτό το ρολόι να κοστίζει 1,1 εκατ. δολάρια;

Ακριβά ρολόγια: σαν να λέμε το φετίχ ανδρών και γυναικών. Υπάρχουν, όμως, και κάποια όρια στη χλιδή και στα χρήματα που διαθέσει κάποιος για να αγοράσει ένα ρολόι που θα κοσμεί το χέρι του. Το ρολόι που έφτιαξε ο οίκος Roger Dubuis ξεπερνάει όλα τα… όρια. Το νέο του μοντέλο «2013 Excalibur Quatuor» κοστίζει 1,1 εκατομμύρια δολάρια και έχει πολλούς λόγους γι’ αυτό…

Όπως αναφέρει το Business Insider, καταρχάς μιλάμε για ένα από τα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο που θα έκαναν ζημιά ακόμα και στην τσέπη κάποιου πλούσιου που θα ήθελε να το αποκτήσει. Εξ ου και δεν υπάρχουν πολλά… χέρια στον κόσμο που το φέρουν.

rb_watch_undone.png

Φέρει πυρίτιο και χρειάστηκαν 2400 ώρες για να κατασκευαστεί, ενώ χρειάστηκαν επτά χρόνια ερευνών, μέχρι να έρθει η στιγμή της κατασκευής. Λειτουργεί με τελείως διαφορετικό τρόπο από ένα συμβατικό ρολόι που χρησιμοποιεί τον μηχανισμό tourbillon και θεωρητικά βελτιώνει σε απόλυτο βαθμό την ακρίβεια της ώρα, αλλά ακόμα και των δευτερολέπτων.

rddbex0425_quatuor_-_rd101_-_titane__bla

Το συγκεκριμένο ρολόι διαθέτει όχι έναν, αλλά τέσσερις μηχανισμούς ελέγχου της ώρας, έτσι ώστε να μην χάνεται ούτε χνάρι χιλιοστού του δευτερολέπτου. Η ακρίβεια των μηχανισμών που δουλεύουν ανά ζεύγη, υπολογίζουν ακόμα και την κίνηση που κάνει το χέρι του… ιδιοκτήτη. Ακόμα και ο ήχος που κάνει το ρολόι διαφέρει από το κλασικό τικ-τακ των άλλων ρολογιών. Οι ειδικοί λένε πως ακούγεται σαν σφύριγμα μηχανής.

roger-dubuis-silicon-excalibur-quatuor-w

Το ρολόι αποτελείται από 590 διαφορετικά κομμάτια και έχει δυνατότητα να λειτουργεί συνεχώς επί 40 ώρες. Προτιμήθηκε να φτιαχτεί από πυρίτιο, καθώς ζυγίζει λιγότερο από το ατσάλι και έχει μεγαλύτερη αντοχή. Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο ρολόι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τους ρυθμούς της μαζικής παραγωγής, αλλά είναι μόνο για εξειδικευμένους συλλέκτες. Αλλωστε, αυτή τη στιγμή μόλις τρία τέτοια ρολόγια υπάρχουν ανά τον κόσμο!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC