Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία ανθρώπου στην ιστορία -Τραβήχτηκε το 1838

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία ανθρώπου στην ιστορία -Τραβήχτηκε το 1838

Διά χειρός Λουί Νταγκέρ τραβήχτηκε η πρώτη φωτογραφία στην ιστορία, που απεικονίζει μία αναγνωρίσιμη ανθρώπινη μορφή. Ηταν το 1838, στους δρόμους του Παρισιού, όταν ο Γάλλος εφευρέτης πέτυχε κάτι που κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει.

Ο άνθρωπος φαίνεται κάτω αριστερά στη φωτογραφία, στο πεζοδρόμιο και του γυαλίζουν τα παπούτσια. Ο χρόνος έκθεσης για την εικόνα ήταν περίπου επτά λεπτά και παρότι ο δρόμος θα ήταν ιδιαίτερα πολυσύχναστος εκείνη τη στιγμή, φαίνεται έρημος. Ο,τι κινούνταν ήταν πολύ γρήγορο για να καταγραφεί στην πλάκα.

first_human1.jpg

Μοναδική εξαίρεση αυτός ο άνδρας, που έμεινε ακίνητος αρκετά ώστε να εμφανιστεί στη φωτογραφία. Ο άνθρωπος που του καθαρίζει τα παπούτσια είναι επίσης ορατός, αν και όχι ευδιάκριτα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable.

Οπως κάθε νταγκεροτυπία- όπως έμεινε γνωστή η πρώτη πρακτική και εμπορική φωτογραφική διαδικασία που παρουσίασε ο Νταγκέρ- η φωτογραφία ήταν κατοπτρική αναπαράσταση. Ο ίδιος ο Γάλλος εφευρέτης την έβλεπε με αυτό τον τρόπο.

first_human2.jpg

Αν και ο άνδρας που στέκεται όρθιος και εκείνος που του καθαρίζει τα παπούτσια είναι οι πιο αναγνωρίσιμες ανθρώπινες μορφές, μία λεπτομερή εξέταση της φωτογραφίας αποκαλύπτει κι άλλους, όπως δύο γυναίκες με ένα καρότσι και το πρόσωπο ενός παιδιού σε παράθυρο κτιρίου μεταξύ άλλων.

first_human3.jpg

first_human4.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC