Η NASA άφησε τον Αρη και πιάνει την Αφροδίτη – Θέλει να χτίσει μια πόλη μέσα στα σύννεφα

Η NASA άφησε τον Αρη και πιάνει την Αφροδίτη – Θέλει να χτίσει μια πόλη μέσα στα σύννεφα

Παρά την προσοχή που έχει δοθεί στον πλανήτη Άρη, η Αφροδίτη μπορεί να καταστεί σε ένα μεγαλύτερο στοίχημα για τους εξερευνητές του Διαστήματος και κυρίως σε έναν ιδανικότερο πλανήτη για τους ανθρώπους.

Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τον Άρη; Είναι πιο κοντά στη Γη, το σχήμα της μοιάζει περισσότερο με τον πλανήτη μας, παρά αυτό του Άρη, ενώ και σε πυκνότητα και χημική σύσταση προσομοιάζει πολύ με τη Γη. Τα μειονεκτήματα; Ενα και να… καίει. Είναι εντελώς μα εντελώς αφιλόξενη. Η Αφροδίτη είναι πολύ πιο ζεστή από τη Γη, κάπου στους 462 βαθμούς Κελσίου, και η ατμοσφαιρική της πίεση είναι κατά 92 φορές υψηλότερη από τον πλανήτη που κατοικείται από ανθρώπους. Επίσης, είναι καλυμμένη από ηφαίστεια και από μία στρώση σύννεφων τεράστιας οξύτητας. Ακόμη και ανιχνευτές που είχαν σταλεί στον πλανήτη είχαν καεί και είχαν καταστραφεί ολοσχερώς λίγο μετά την άφιξή τους.

venus_clouds_br.jpg

Ετσι, αντ’ αυτού, οι επιστήμονες στο ερευνητικό κέντρο Langley της NASA πρότειναν μια εναλλακτική: μια πόλη μέσα στα σύννεφα μόλις 30 μίλια από την Αφροδίτη, η οποία θα χτιστεί από τεράστια μπαλόνια που δεν θα είναι τίποτε άλλο από ειδικά διαμορφωμένα αερόπλοια. Τα διαστημικά μπαλόνια θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και δύο αστροναύτες σε μία αποστολή διάρκειας 30 ημερών, με στόχο την εξερεύνηση και της Αφροδίτης.

cloud_city.jpg

Το σχέδιο ονομάζεται «High Altitude Venus Operational Concept» ( Havoc) και προς το παρόν παραμένει ως πρόταση και τίποτε περισσότερο. Ωστόσο, οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν γιατί οι συνθήκες σε αυτή την απόσταση ασφαλείας των 30 μιλίων θα κρατούν τους αστροναύτες σε συνθήκες που θα θυμίζουν πολύ τις επίγειες, καθώς η ατμοσφαιρική πίεση θα είναι σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα της Γης, ενώ και η βαρύτητα θα είναι μόλις ελαφρώς πιο χαμηλή. Η θερμοκρασία θα είναι αρκετά ζεστή, όπως το μπαλόνι-αερόπλοιο θα είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε εντός της καμπίνας οι αστροναύτες να μην νιώθουν αυτή τη διαφορά θερμοκρασίας.

Οι προκλήσεις για μια τέτοια αποστολή, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent είναι τεράστιες, καθώς οι επιστήμονες θα πρέπει να είναι βέβαιοι πως το αερόπλοιο αφενός θα φτάσει στον προορισμό του κι αφετέρου θα ανταποκριθεί σε αυτή την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών και κυρίως της θερμοκρασίας.

Ομως, αν τελικά, αυτό το «ταξίδι» ευοδωθεί, τότε, «οι αποστολές στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης θα μπορέσουν να επεκτείνουν το μέλλον της ανθρωπότητας στο Διάστημα» ανακοίνωσε η Διεύθυνση των Συστημάτων Ανάλυσης της NASA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC