Ρούχα από άλλη διάσταση- 3D φορέματα και κοσμήματα που αποκτούν κίνηση καθώς τα φοράτε

Ρούχα από άλλη διάσταση- 3D φορέματα και κοσμήματα που αποκτούν κίνηση καθώς τα φοράτε

Η τεχνολογία,τίθεται πλέον και στην υπηρεσία της μόδας αλλάζοντας άρδην τη διαδικασία παραγωγής υφασμάτων και ρούχων. Την θέση της βελόνας και της κλωστής παίρνει ο υπολογιστής, δημιουργώντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

fo-7_1.jpg

Το στούντιο σχεδιασμού «Nervous System» στην Μασαχουσέτη κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα μέθοδο που επιτρέπει σε έναν 3-D εκτυπωτή να εκτυπώνει φορέματα που αποκτούν φυσική κίνηση καθώς φοριούνται. Το λογισμικό πρόγραμμα ονομάζεται «Kinematics» και συνδυάζει την τεχνική του οριγκάμι με την 3-D εκτύπωση.

fo-1_1.jpg

Πιο συγκεκριμένα, οι Jessica Rosenkrantz η σχεδιάστρια του Nervous System περιγράφει το Kinematics project ως ένα παράδειγμα του 4D printing, που ακόμα ερευνάται, καθώς αφορά στην εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων τα οποία αυτόματα αλλάζουν σχήμα. Στο 4D printing, δηλαδή, το τελικό προϊόν από μόνο του παίρνει στη συνέχεια μια προκαθορισμένη μορφή.

fo-4_1.jpg

fo-2_1.jpg

fo-101.jpg

fo-8_1.jpg

fo-10_1.jpg

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC