Τι φαίνεται από το «παράθυρο» ενός διαστημόπλοιου; – Η απόλυτη αποτύπωση της ταχύτητας

Τι φαίνεται από το «παράθυρο» ενός διαστημόπλοιου; – Η απόλυτη αποτύπωση της ταχύτητας

Οι εμπειρίες που αποκομίζει ένας αστροναύτης από τα ταξίδια του είναι μοναδικές. Η εικόνα της Γης από εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά είναι μαγευτική. Ακόμα πιο εντυπωσιακή όμως, είναι η απόλυτη αίσθηση της ταχύτητας που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι έχουν έχουν ταξιδέψει εκτός πλανήτη.

Με την τεχνολογία να έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό, πλέον τα διαστημόπλοια είναι ικανά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με εξωφρενικές ταχύτητες. Στην επιστροφή τους από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το πλήρωμα των αστροναυτών φρόντισε να απαθανατίσει τις στιγμές που το διαστημόπλοιο εισέρχεται εντός ατμόσφαιρας, έχοντας πιάσει ταχύτητα που ξεπερνάει αυτή του ήχου κατά 25 φορές.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η πορεία του σκάφους ανάμεσα στους ουρανούς, κατά την διάρκεια της επιστροφής του στην Γη, είναι η απόλυτη αποτύπωση της ταχύτητας. Φυσικά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιβάτες του διαστημόπλοιου να… χρειάζονται λίγο χρόνο ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς, μετά την προσγείωση.

Δείτε το βίντεο της επιστροφής των τολμηρών αστροναυτών στην Γη:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC