Πώς τα SMS και το Facebook σαμποτάρουν τις σχέσεις -Με τι ξενερώνουν άνδρες και γυναίκες

Πώς τα SMS και το Facebook σαμποτάρουν τις σχέσεις -Με τι ξενερώνουν άνδρες και γυναίκες

Γνωρίζονται τυχαία σε μπαρ. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μία αμοιβαία έλξη και αρχίζουν να επικοινωνούν μέσω SMS ή το Facebook. Και ξαφνικά, ένας από τους δύο «παγώνει». Ενα σενάριο απόλυτα εφικτό.

Ανδρες και γυναίκες μπορούν εύκολα να… ξενερώσουν από κάτι που θα διαβάσουν σε μηνύματα που θα λάβουν στο κινητό τους, ή σε αναρτήσεις στα social media. Ορθογραφικά λάθη, selfies ή φωτογραφίες μωρών και ιδρωμένων κορμιών μπορούν να βάλουν πρόωρο τέλος σε μία σχέση που είναι στην αρχή.

Αυτό προδίδει έρευνα του Match.com το οποίο ζήτησε από 5.675 ενήλικες να απαντήσουν τι τους… ξενερώνει πιο συχνά σε αυτό τον τομέα. Τα όσα είπαν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του TIME.

Σε ό,τι αφορά το Facebook, το 73% (65% άνδρες, 78% γυναίκες) ενοχλείται από τις υπερβολικά συναισθηματικές αναρτήσεις, το 57% (46% άνδρες, 65% γυναίκες) από τις πολλές selfie και το 55% (49% άνδρες, 59% γυναίκες) αν τους ζητήσουν να αποκλείσουν από τους φίλους τους τον πρώην σύντροφο.

Στα SMS, άνδρες και γυναίκες φαίνεται να ξενερώνουν από παρόμοια πράγματα. Τα πολλά τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη είναι ένα από αυτά (36% άνδρες, 54% γυναίκες), οι μονολεκτικές ή με συντομογραφίες απαντήσεις (33%/ 37%) και η χρήστη μόνο των κεφαλαίων γραμμάτων (30%/ 28%). Επιπλέον, οι άνδρες εκνευρίζονται όταν τους στέλνουν μήνυμα την ώρα της δουλειάς (47%), ενώ οι γυναίκες όταν τους κάνουν πολλές προσωπικές ερωτήσεις (37%).

Το Instagram επίσης κρύβει πολλές παγίδες. Το 35% ξενερώνει από τη χρήση πολλών hashtag, το 24% από τις φωτογραφίες μωρών και παιδιών και το 22% από τη δημοσίευση διάσημων φράσεων. Οι γυναίκες από την άλλη χάνουν το ενδιαφέρον τους για όσους αναρτούν πολλές φωτογραφίες με μέρη του σώματός τους (45%), χρησιμοποιούν πολλά hashtag (41%), έχουν τη μανία να δημοσιεύουν στιγμιότυπα από το γυμναστήριο (34%), βγάζουν πολλές selfies (26%) ή φωτογραφίες από πάρτι (25%).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC