Ποτήρι για αστροναύτες φέρνει τα πάνω κάτω στους νόμους της βαρύτητας [εικόνας]

Ποτήρι για αστροναύτες φέρνει τα πάνω κάτω στους νόμους της βαρύτητας [εικόνας]

Οι αστροναύτες εργάζονται σκληρά όλη την ημέρα και τους αξίζει ένα δροσιστικό ποτό μόλις γυρίσουν πίσω στην ασφάλεια του διαστημικού σταθμού. Πώς όμως μπορεί αυτό να γίνει εφικτό σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας;

Επειδή κανείς δε θα ήθελε να απολαύσει το Μαρτίνι του σε συμπιεσμένο κουτί χυμού, η εταιρεία Cosmic Lifestyle Corporation σχεδίασε το ποτήρι Zero-G.

Στηρίζεται στη συνήθεια των υγρών να πετάνε σαν ζελέ όταν βρίσκονται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και να κολλάνε σε οποιαδήποτε επιφάνεια επαφής.

Ωστόσο ο λαβύρινθος που κρύβει ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου ποτηριού θα αναγκάσει κάθε υγρό να κινηθεί προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση: το στόμα του αστροναύτη.

Αυτός είναι ο αρχικός στόχος της εταιρείας δηλαδή αν και δε το έχει ακόμη δοκιμάσει σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Εχει κατασκευάσει ήδη δύο πρωτότυπα, ωστόσο αν λάβουμε υπόψιν ότι σε 3D εκτυπωτή χρειάζονται περίπου 15 ώρες για να κατασκευαστεί κάθε ποτήρι, οι αστροναύτες θα πρέπει να περιμένουν πολύ μέχρι να φτάσει στα χέρια τους.

zergo_7ccafb7b4b173ae3435ffd5826eeacb5.n

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC