Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας – Οι νέες εικόνες-ψευδαίσθηση που σαρώνουν το διαδίκτυο

Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας – Οι νέες εικόνες-ψευδαίσθηση που σαρώνουν το διαδίκτυο

Η φράση «μα το έχω δει με τα μάτια μου» δεν θα σημαίνει τίποτα, αν δείτε τις παρακάτω εικόνες.

Οι βεβαιότητες που έχουμε σχηματίσει μέσα μας, ο καθένας ατομικά, για τις ικανότητές που διαθέτουμε να προσλαμβάνουμε τα πράγματα, θα καταρρεύσουν.

Τι χρώμα είναι τα χάπια;

Θα «πονέσουν τα μυαλά σας» μ’ αυτές τις δύο φωτογραφίες και θα καταρρεύσουν οι βεβαιότητες που έχετε για το τι βλέπετε.

Κοιτάξτε προσεκτικά. Τι χρώμα έχουν τα χάπια;

red-or-blue-pill.jpg

Ρωτήστε τους γύρω σας. Αλλοι θα δουν δεξιά ένα μπλε χάπι και αριστερά ένα κόκκινο. Και άλλοι θα δουν δύο χάπια χρώματος γκρι. Η πραγματικότητα είναι πως είναι όντως γκρι, με το δεξί χάπι να έχει μια πινελιά ροζ/γκρί.

Ο,τι και να βλέπετε, ο Michael Abrash, επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος του Facebook χρησιμοποίησε μια οπτική ψευδαίσθηση για να καταδείξει ότι είμαστε «μηχανές εξαγωγής συμπερασμάτων ενώ ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα – κάτι σαν το Matrix.

Η Μονρόε που γίνεται Αινστάιν. Η μήπως όχι;

Μια ακόμη περίπτωση που μπορεί να σας θορυβήσει σε σχέση με την ικανότητά σας να διακρίνετε πράγματα, είναι και στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Στην μικρή εικόνα όλοι βλέπουν την Μέριλιν Μονρόε.

Οσο πλησιάζει προς το μέρος μας – αν έχετε καλή όραση – θα πρέπει να αντικαθίσταται σταδιακά από την εικόνα του Αλμπερτ Αινστάιν.
Αν εξακολουθείτε να βλέπετε τη Μέριλιν, τότε ή σας έχει κολλήσει η εικόνα της ή καλύτερα να επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο.

Η οφθαλμαπάτη, δημιουργήθηκε από το ΜΙΤ με επικεφαλής τον καθηγητή Aude Oliva, ο οποίος έχει ξοδέψει πολλά χρόνια στο να ερευνά πώς οι εικόνες μπορούν να κρυφτούν μέσα σε άλλες εικόνες.
einstein-monrow.gif

 

Το βλέπεις το δελφίνι;

Σταθείτε περίπου δύο μέτρα μακριά από την οθόνη και σιγά σιγά πλησιάστε την.

Θα πρέπει όπως πλησιάζετε να δείτε ένα αυτοκίνητο να μετατρέπεται σε δελφίνι.

Αλλιώς…
illusion.jpg

Θεωρείτε ότι οι παρακάτω τρείς φωτογραφίες είναι ίδιες; Αν ναι, έχετε πρόβλημα. Θα πρέπει να δείτε ότι αλλάζουν από ταυτόσημες τίγρεις σε τίγρεις με διαφορετικές εκφράσεις.

illusion2.jpg

Όπως κοιτάζετε αυτές τις φαινομενικά πανομοιότυπες φωτογραφίες, το πρόσωπο της γυναίκας στη δεξιά φωτογραφία μεταμορφώνεται σε γάτα.

illusion3.jpg

METRO

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC