Ελέγχοντας τον καιρό με λέιζερ: Η απίστευτη καινοτομία Ελβετού φυσικού

Ελέγχοντας τον καιρό με λέιζερ: Η απίστευτη καινοτομία Ελβετού φυσικού

Το λέιζερ βρίσκει πολλές χρήσεις στη σύγχρονη εποχή, από τον τομέα της ιατρικής μέχρι της αρχαιολογίας. Ωστόσο ένας Ελβετός φυσικός, βρήκε μία ακόμα ιδιότητα του λέιζερ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ελέγχει τις καιρικές συνθήκες.

Ο Ζαν Πιερ Γουλφ, έχει επικεντρώσει τις έρευνες του στο πως θα μπορούμε να ελέγχουμε τις καιρικές συνθήκες με ακτίνες λέιζερ.

Παρόλο που ο έλεγχος των καιρικών φαινομένων δεν είναι κάτι καινούριο, αφού ήδη υπάρχει τρόπος να προκαλείται βροχόπτωση τεχνητά, μέσω της διαδικασίας cloud seeding, όπως εξηγεί ο Γουλφ, η επιτυχία της είναι αμφισβητούμενη ενώ δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον, αφού εξαπολύονται στην ατμόσφαιρα επικίνδυνα χημικά αέρια.

Αντιθέτως, το laser seeding (η δημιουργία σύννεφων με την χρήση λέιζερ) δεν θα είναι επιβλαβές για την ατμόσφαιρα και επιπλέον θα μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργούμε και κεραυνούς, που θα μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC