Η πρώτη διαδήλωση «φαντασμάτων» -Ολογράμματα έκαναν πορεία στην Ισπανία

Η πρώτη διαδήλωση «φαντασμάτων» -Ολογράμματα έκαναν πορεία στην Ισπανία

Δεν εμπόδιζαν την κίνηση. Δεν έκαναν ζημιές. Κι όμως εκατοντάδες «άνθρωποι» έκαναν πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης.

Ηταν η πρώτη διαδήλωση εικονικής πραγματικότητας, με 2.000 ολογράμματα να περνούν μπροστά από το ισπανικό κοινοβούλιο. Την πρωτότυπη αυτή διαμαρτυρία οργάνωσαν Ισπανοί ακτιβιστές, που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ένα νέο νόμο, που απαγορεύει τις πορείες έξω από κυβερνητικά κτίρια.

hologram1.jpg

Αυτός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και θα απαγορεύει τις διαδηλώσεις έξω από κάθε λογής κυβερνητικό κτίριο- ανάμεσά τους πανεπιστήμια και νοσοκομεία- χωρίς να έχει δοθεί σχετική άδεια. Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο έως και 600.000 ευρώ.

hologram2.jpg

«Η εικονική πραγματικότητα τώρα προσφέρει περισσότερες ελευθερίες έκφρασης από εκείνες στον πραγματικό κόσμο», τόνισαν οι ακτιβιστές, που σχημάτισαν τα 2.000 ολογράμματα, τα οποία έκαναν πορεία στη Μαδρίτη για περίπου μία ώρα.

hologtram3.jpg

hologram4.jpg

hologram5.jpg

hologram6.jpg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC