Αυτά είναι τα πιο πολύτιμα brand εταιρειών στον κόσμο -Τα 100 κορυφαία [λίστα]

Αυτά είναι τα πιο πολύτιμα brand εταιρειών στον κόσμο -Τα 100 κορυφαία [λίστα]

Ηταν να μην ανέβει στην κορυφή η Apple. Γιατί δεν δείχνει καμία… διάθεση να την αποχωριστεί.

Για τρίτη συνεχόμενη σειρά, είναι το πιο πολύτιμο brand στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση της Interbrand για το 2015. Η Apple παραμένει στην κορυφή από τότε που κατάφερε να «εκθρονίσει» την Coca-Cola, το 2013.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, η αξία της Apple εκτιμάται στα 170,3 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 43% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά! Για χάρη της σύγκρισης, η αξία της Google, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αυξήθηκε κατά μόλις 12% για να ανέβει στα 120,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα τέσσερα από τα πέντε κορυφαία brand στον κόσμο είναι τεχνολογικές εταιρείες, καθώς πίσω από την Apple και την Google βρίσκονται οι Coca-Cola, Microsoft, και IBM.

Το μεγαλύτερο άλμα πάντως για αυτή τη χρονιά, σε ότι αφορά το ποσοστό αύξησης, το παρουσίασε το Facebook, με την αξία του brand του να εκτινάσσεται κατά 54% για να φτάσει στα 22 δισ. δολάρια, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 23η θέση της λίστας.

Για να αξιολογήσει τις εταιρείες, η Interbrand λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές επιδόσεις, το πόσο αποτελεσματικά επηρεάζει ένα brand την επιλογή του καταναλωτή και πόσο μπορεί να χρεώσει, βγάζοντας έτσι κέρδη.

Τα 100 κορυφαία brand του κόσμου για το 2015
brand_5.10_1.jpg
brand_5.10_2.jpg
brand_5.10_3.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC