Τα σκοτεινά χρώματα στις φωτογραφίες των social media ίσως υποδηλώνουν κατάθλιψη

Τα σκοτεινά χρώματα στις φωτογραφίες των social media ίσως υποδηλώνουν κατάθλιψη

Η ψυχική σας υγεία αντικατοπτρίζεται στις φωτογραφίες που επιλέγετε να κάνετε upload στα διάφορα social media, λένε οι ερευνητές. Είναι γνωστό ότι όλοι επηρεαζόμαστε από τον φωτισμό και τα χρώματα του περιβάλλοντος έστω κι αν αυτό συμβαίνει υποσυνείδητα και στην καθημερινή μας ζωή δεν αντιλαμβανόμαστε άμεσα την πρακτική αξία αυτής της αρχής.

Όμως οι Andrew G. Reecea από το πανεπιστήμιο του Vermont και Christopher M. Danforthb από το Harvard ερεύνησαν το θέμα σε περισσότερο βάθος και κατέληξαν σε έναν αλγόριθμο, ο οποίο υποτίθεται ότι μπορεί να διαγνώσει με ασφάλεια αν κάποιος χρήστης έχει κάποιας μορφής κατάθλιψη -και πιθανόν και άλλες ψυχικές νόσους.

Στη δημοσίευσή τους αναφέρουν ότι οι χρήστες οι οποίοι ανεβάζουν φωτογραφίες με πιο γκρίζα ή σκοτεινά χρώματα, είναι πιθανότερο να πάσχουν από κάποιας μορφής κατάθλιψη σε σχέση με εκείνους που ανεβάζουν φωτογραφίες με ζωηρά χρώματα. Η έρευνα έγινε πάνω σε 170 λογαριασμούς Instagram υπαλλήλων της Amazon [!] και ερευνώντας 100 φωτογραφίες από κάθε έναν εξ αυτών των λογαριασμών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο συγκεκριμένος αλγόριθμος στην παρούσα του μορφή έχει ποσοστό επιτυχίας 70% στην διάγνωση της κατάθλιψης!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC